Uusimmat

Bethesda-pomo The Elder Scrolls 6:n mahdollisesta Xbox-yksinoikeudesta: “Sitä olisi vaikea kuvitella”

02.11.2020 09:37 Muropaketin toimitus

Bethesda Game Studiosin Todd Howard on paljastanut omat mietteensä The Elder Scrolls -sarjan PlayStation-versioiden kohtalosta.

GamesIndustry.bizille antamassaan haastattelussa Howard ei antanut suoraa vastausta kysymykseen, nähdäänkö kehitteillä oleva The Elder Scrolls 6 Xbox- ja PC-alustojen lisäksi muualla. Kun haastattelija kuitenkin totesi tällaisen ratkaisun olevan hyvin yllättävää, Howard vastasi:

”Olen samaa mieltä, että sitä olisi vaikea kuvitella.”

Vaikka kommentti antaa hieman toivoa siitä, ettei The Elder Scrolls 6 jää Xboxin konsoliyksinoikeudeksi, ei Howard kuitenkaan tunnu tietävän vielä tarkkaa vastausta. Hän myötäilikin enemmän Phil Spencerin aiempia kommentteja, joissa tilanne katsotaan pelikohtaisesti. Tämän lisäksi hän puhui aiemmista Microsoftin kanssa tehdyistä yksinoikeussisällöistä:

”Jos katsot kaikkia Elder Scrolls -pelejä, meillä on aina ollut jonkinlainen yksinoikeusdiili Xboxin tai Microsoftin kanssa. Olemme olleet yhteistyössä jokaisen pelin kanssa. Morrowind oli käytännössä konsoliyksinoikeus, Oblivion oli pitkän aikaa rajoitettu konsoliyksinoikeus, Skyrimin laajennukset olivat samoin pitkään Xbox-yksinoikeuksia. Päätämme, mikä on yleisölle paras ratkaisu, kun aika koittaa. En tiedä tällä hetkellä, mikä se olisi”, Howard toteaa.

Microsoft ilmoitti hiljattain aikeensa ostaa Bethesdan emoyhtiö ZeniMaxin, ja kauppa saatetaan päätökseen näillä näkymin alkuvuodesta 2021.