Bethesda uhkailee ”kehittäjähuoneesta” tavaroita varastaneita Fallout 76 -pelaajia bänneillä

18.01.2019 12:57 | Muropaketin toimitus

Fallout 76 -pelaajat löysivät aiemmin tavan päästä niin sanottuun ”kehittäjähuoneeseen”, pelin kehittäjille tarkoitettuun testitilaan joka sisältää paitsi kaikki Fallout 76:n nykyisellään sisältämät tavarat, myös vielä julkaisemattomia varusteita.

Bethesda on käyttänyt vastaavia kehittäjähuoneita myös muun muassa Fallout 4:ssä ja The Elder Scrolls V: Skyrimissä ja PC-pelaajat ovat voineet vierailla huoneissa pelin konsolin avulla. Koska aiemmat pelit ovat olleet yksinpelejä, ei kehittäjähuoneen käytöstä ole kuitenkaan ollut suuremmin haittaa.

Moninpelattavan Fallout 76:n tapauksessa kehittäjähuone on kuitenkin varsinainen graalin malja. Huoneesta löytyy suunnitelmat kaikkia pelin sisältämiä tavaroita varten, eli pelaajat voivat halutessaan napata sieltä talteen vaikka kaikki pelin harvinaisimmat aseet. Huoneesta löytyy myös vielä julkaisemattomia varusteita, kuten ennennäkemättömiä Power Armoureja sekä hauskana yksityiskohtana Fallout 76:n ainut ihmis-NPC.

Kuten aiemmin kerroimme, jakoi Bethesda jo aiemmin kehittäjähuoneesta tavaroita varastaneille pelaajille rangaistuksia. Yleensä bännit tulivat kuitenkin hieman jälkijunassa, joten tavarat ehti kauppaamaan muille pelaajille. Nyt Bethesda on julkaissut asiaan virallisen kommentin, kertoo Eurogamer. Bethesdan mukaan salahuoneeseen ei voi päästä ilman erillisiä huijausohjelmia, jonka vuoksi porttikielto on oikeutettu. Jää kuitenkin nähtäväksi, mitä Bethesda tekee Fallout 76 -pelaajien käsissä oleville kehittäjähuoneesta löytyneille tavaroille.