Bethesdan odotetun uutuuspelin julkaisu saattaa olla lähempänä kuin kukaan osasi aavistaa

27.04.2021 07:00 | Muropaketin toimitus

Bethesdan tiedetään kehittävän täysin uutta tieteishenkistä roolipeliä Starfield, jonka julkaisu saattaa olla jo yllättävän lähellä.

Avoimen maailman roolipeliksi kuvaillusta Starfieldistä ei ole nähty vielä lainkaan virallista pelikuvaa, mutta YouTube-videoita tehtailevan MrMattyPlaysin löytämän tavaramerkkihakemuksen mukaan pelin julkaisu saattaisi tapahtua vielä tämän vuoden puolella.

Tubettaja löysi nimittäin Bethesdan Starfieldille hakeman tavaramerkkihakemuksen, joka on päivätty vuoteen 2021. Hän lisäksi kertoo kuulleensa Bethesdalla työskentelevältä lähteeltä, että peli julkaistaisiin tosiaan vuoden 2021 lopulla.

Pelialan lakiin erikoistunut lakimies Richard Hoeg on puolestaan kommentoinut aiemmin, että ”yleinen sääntö” tavaramerkkihakemuksissa on se, että hakemukseen merkitty vuosi on usein samalla se vuosi, kun tuote julkaistaan ensimmäisen kerran yleisölle. Tämäkin antaisi pohjaa sille, että Starfield nähtäisiin mahdollisesti jo tämän vuoden puolella.

Starfieldin mahdollisesta julkaisusta tämän vuoden puolella on huhuiltu jo aiemmin. Bethesda ei ole kuitenkaan vahvistanut virallisesti pelin julkaisupäivää.