Bethesdan tulevat pelit saattavat jatkossakin saapua PlayStationille – kolme peliä saapuu sentään varmuudella

22.09.2020 08:00 | Muropaketin toimitus

Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut, että tulevat Bethesdan pelit saapuvat jatkossa PC:lle, Xboxille sekä ”muille konsoleille tapauskohtaisesti”.

Eilisillan suuruutinen Microsoftin ostamasta ZeniMax Mediasta herätti monien kohdalla kysymyksiä, nähdäänkö muun muassa Bethesdan, id Softwaren ja Arkane Studiosin tulevia pelejä enää lainkaan PlayStation- tai Switch-konsoleilla. Spencerin kommentit herättävät toivoa muiden konsoleiden omistajien keskuudessa, mutta tämä ei tietenkään vahvista sitä, että pelejä välttämättä nähtäisiin enää muualla kuin PC:llä ja Xbox-konsoleilla.

Spencer vahvisti samalla Bloombergille yhtiön kunnioittavan aiempia tehtyjä sopimuksia, joten PlayStation 5:lle konsoliyksinoikeudella saapuvat Deathloop ja Ghostwire: Tokyo ovat edelleen saapumassa Sonyn konsolille yksinoikeudella – Microsoftin uudesta omistuksesta huolimatta.

Myös The Elder Scrolls Onlinen kehittäjät ovat vahvistaneet, että pelin kehitys ja tukeminen jatkuu nykyisellään, joten kyseistä peliä ei olla poistamassa muun muassa PlayStation 4:ltä.

Tällä hetkellä kannattaa kuitenkin varautua siihen, että sarjoista muun muassa Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Dishonored ja Starfield saapuvat seuraavine osineen ainoastaan PC:lle ja Xboxille.

Lue myös: Microsoft osti muun muassa Fallouteista ja The Elder Scrollseista tutun Bethesdan sekä muut ZeniMaxin studiot

Muropaketin uusimmat