BioShockista löydettiin piilotettu viesti lähes vuosikymmen julkaisun jälkeen

10.01.2018 09:42 | Muropaketin toimitus

Bioshock

Entiseksi kehittäjäksi itseään kutsuva henkilö on paljastanut BioShockista piiloviestin, jota pelaajayhteisö ei hänen mukaansa ole löytänyt yli vuosikymmenen aikana. Yksi pelaaja tosin löysi viestin jo puolitoista vuotta sitten.

Alkuperäinen BioShock ilmestyi vuonna 2007, yli kymmenen vuotta sitten, ja peli on ehditty jopa remasteroimaan uuden sukupolven konsoleille. Siksi onkin ihme, että pelistä on nyt paljastunut piiloviesti, jonka kerrotaan sisältyvän kaikkiin pelin versioihin.

Kotaku kertoo, että piiloviesti paljastui 4chan-keskustelulaudalla, kun entiseksi BioShock-kehittäjäksi itseään kutsuva käyttäjä esitti väitteitä sienien käyttämisestä BioShock 2:n (2010) kehityksessä. Hän esitteli piiloviestin todisteeksi henkilöllisyydestään ja väitti, ettei sitä ole julkisesti vielä löydetty.

Piiloviesti löytyy pelin Hephaestus-alueelta, jossa tappamalla itsensä juuri oikealla hetkellä pelaaja herää henkiin Vita-Chamberissa kartan ulkopuolella. Kun tällöin laittaa päälle Art Captions -ominaisuuden, näkee viestin: ”Bug this. If you can read this Paul Hellquist did not do his job. Love, Kline.”

Viesti on Irrational Gamesin teknisen johtajan Chris Klinen jäynä johtavalle kehittäjälle Paul Hellquistille, joka on myös vahvistanut piiloviestin olemassaolon Twitterissä. Hellquistin mukaan häntä muistutetaan viestistä ”noin kuuden kuukauden välein”.

Hellquist kuitenkin toteaa, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun viesti on julkisesti löydetty. Kuten alla oleva twiitti osoittaa, Twitter-käyttäjä lordferky löysi viestin syyskuussa 2016, ja se pysyi siis ilmeisesti piilossa ”vain” yhdeksän vuotta. Twiitillä on kuitenkin vain kourallinen jakoja ja tykkäyksiä, joten ei ole ihme, että se on jäänyt useimmilta pelaajilta huomaamatta.

Muropaketin uusimmat