Uusimmat

BioWare-johtaja eroaa, Mass Effect -sarjan aiempi pääkehittäjä tilalle

19.07.2017 12:03 Muropaketin toimitus

Mass Effect Andromeda

BioWaren Kanadan studioiden toimitusjohtaja irtisanoutuu tehtävästään vain muutama kuukausi Mass Effect: Andromedan julkaisun jälkeen. Hänen tilalleen palaa entinen BioWare-pomo, joka johti alkuperäisten Mass Effect -pelien kehitystä.

Odotettu Mass Effect: Andromeda ilmestyi maaliskuussa ristiriitaisten arvioiden saattelemana, ja sen jälkeen on kehittäjästudio BioWarelta kuulunut kummia.

Jo toukokuussa huhuiltiin, että Andromedan kehittäneeltä Montrealin studiolta olisi siirretty työntekijöitä muihin projekteihin, ja että sarja olisi laitettu joksikin aikaa jäihin. Vastaavia huhuja on liikkunut myös myöhemmin, vaikka BioWare on kiistänyt väitteet siitä, että Andromedalle suunniteltu DLC-laajennus olisi peruttu.

Nyt Eurogamer kertoo, että BioWaren Kanadan studioiden toimitusjohtaja Aaryn Flynn on irtisanoutunut yhtiön palveluksesta. Julkaisemassaan kirjeessä Flynn kertoo syyksi, että hän on miettinyt muutoksia elämässään jo pidemmän aikaa.

Valinta Flynnin seuraajaksi on yllättävä. Samaisessa kirjeessä Flynn kertoo, että hänen tilalleen astuu Casey Hudson, joka toimi aiemmin Mass Effect -sarjan pääkehittäjänä. Hudson lähti BioWarelta Microsoft Studiosille vuonna 2014, mutta palaa nyt takaisin. Flynn kertoo, ettei hän päättänyt eroamisestaan ennen kuin selvisi, että Hudson olisi halukas palaamaan.

Hudson oli mukana myös aloittamassa BioWaren tulevan Anthem-toimintaroolipelin kehitystä, joten hän on siksikin luonteva seuraaja Flynnille. Irtisanoutunut Flynn työskenteli BioWarella 17 vuotta, ja hän johti studiota muun muassa Dragon Age: Inquisitionin (2014) ja Mass Effect 3:n (2012) kehityksen aikana.