Paljastus BioWaren historiasta: Kehitteillä oli Mass Effect -peli, joka sai innoituksensa Star Warsista

06.02.2021 20:13 Muropaketin toimitus

BioWaren entinen työntekijä on paljastanut yhden mielenkiintoiselta kuulostavan konseptin, jota studio harkitsi Mass Effect -sarjan jatkoksi.

The Gamerille antamassa haastattelussa studion silloinen kehitysohjaaja Dorian Kieken paljastaa, että vuonna 2007 julkaistun Mass Effectin jälkeen BioWare harkitsi erilaisia konsepteja uuden hittipelinsä tulevaisuudelle. Yksi ideoista olisi lainannut Star Warsia ja Star Controlia.

”Tutkimme vuonna 2008 ME:n julkaisun jälkeen sellaista pelikonseptia, jossa pelaajat olisivat ohjanneet Han Solon tyyppistä hahmoa Star Controlista inspiraation saaneessa pelissä, joka olisi sijoittunut Mass Effectin universumiin”, Kieken paljastaa.

Peli olisi ollut määrä julkaista nykyisen trilogian rinnalla ja auttaa syventämään kehuttua universumia entisestään. Ideana olisi ollut tutkia moraalisesti harmaammalla alueella kulkevia hahmoja suositussa pelisarjassa.

”Tällaisten ”harmaiden” hahmojen etuna, verrattuna universumin hyviin ja pahoihin tyyppeihin, on se, että heidän kauttaan voi tutkia entistä laajemmin, kun heidän ei tarvitse olla pelastamassa galaksia. Voitte kuvitella samanlaisen tarinallisen vapauden kuin The Mandalorianin ja Fireflyn kaltaiset televisiosrajat ovat saaneet, kiitos palkkasotureiden ja salakuljettajien”, Kieken kertoo lisää.