Uusimmat

Blizzard otti kantaa internetissä jylläävään Hong Kong -kohuun – Fanit eivät nielleet selitystä

12.10.2019 12:00 Muropaketin toimitus

Blizzardin toimet Hearthstone-pelaaja Chung ”blitzchung” Ng Waita kohtaan ovat herättäneet raivoa ja yleisen Blizzardia vastustavan liikkeen internetissä. Nyt Blizzard on julkaissut oman kannanottonsa aiheeseen. 

Kaikki alkoi, kun hongkongilainen Hearthstone-pelaaja blitzchung saapui Hearthstone-ottelun jälkeiseen haastatteluun pukeutuneena kaasumaskiin ja suojalaseihin ja lausui hongkongilaisten protesteja tukevan kommentin.

Blizzard reagoi tapahtumiin heittämällä blitzchungin ulos Hearthstone Grandmasters -ohjelmasta, antamalla hänelle porttikiellon tuleviin peleihin ja vetämällä takaisin hänen voittamat palkintorahat. Lisäksi Blizzard erotti blitzchungia haastatelleet henkilöt ja poisti streamin tallenteen näkyvistä. Syyksi Blizzard ilmoitti ”Blizzardin julkisen kuvan ja imagon vaarantamisen”.

Tapauksen jälkeen yhteisöpalvelu Redditissä ja muissa internetin pelajaayhteisöissä on alettu boikotoida Blizzardin pelejä ja palveluita ja monet ovat muun muassa innostuneet poistamaan Blizzard-tunnuksensa. Lisäksi internetissä on alkanut leviämään runsaasti Blizzard-vastaisia meemejä, sarjakuvia ja muuta materiaalia. Niissä vastarinnan symboliksi nostettiin usein Overwatch-sankari Mei.

Nyt Blizzardin presidentti J. Allen Brack on julkaissut oman virallisen kantansa tapahtuneisiin. Tiedotteen mukaan sääntöjen tarkoituksena on pitää keskittyminen pelissä eikä muissa aiheissa. Brackin mukaan blitzchungin mielipiteillä ei sinällään ollut mitään merkitystä ja että myös muut muut politiiset lausunnot olisivat johtaneet samaan lopputulokseen. Blizzardin mukaan myöskään yhtiön suhteilla Kiinaan ei ole ollut vaikutusta päätökseen.

Myönnytyksenä Brack on päättänyt lyhentää blitzchungin pelikieltoa vuodesta puoleen vuoteen, jonka lisäksi pelaaja saa 10 000 dollarin edestä voittorahojaan. Myös pelaajaa haastatelleiden juontajien rangaistusta on lyhennetty kuuteen kuukauteen.

Blizzardin virallinen viesti ei ole uponnut pelaajayhteisöön ja yhtiön vastaiset protestit jatkuvat edelleen muun muassa Redditissä. Useat pelaajat kokevat, että Blizzard valehtelee ettei Kiinan suhteilla ole tilanteeseen merkitystä ja pitävät rangaistusta edelleen sananvapauden vastaisena.