Blizzard peruutti StarCraftiin perustuneen FPS-räiskinnän – Keskittyy Overwatchiin ja Diablo 4:ään

07.06.2019 13:30 | Muropaketin toimitus

Blizzard on peruuttanut kahden vuoden ajan tuotannossa olleen StarCraftin maailmaan perustuneen FPS-räiskinnän. Blizzard haluaa keskittää resurssejaan Overwatchin ja Diablo 4:n kehitykseen. 

Ares-koodinimellä tunnettua projektia kuvailtiin ”kuin Battlefield-peliksi StarCraftin maailmassa”, kertovat peliä kehittäneet lähteet Kotakulle. Demoissa pelaajat pääsivät muun muassa ampumaan Zergejä Terran-sotilaina.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Blizzard yritti luoda StarCraftiin perustuvaa räiskintäpeliä. Kolmannesta kamerakulmasta kuvattu, vuonna 2002 virallisesti julkistettu StarCraft: Ghost oli kehityksessä aina vuoteen 2006 asti.

Kehittäjien mukaan projekti eteni varsin hitaasti, mutta peli oli silti lupaava. Projektin peruutusta kehittäjät kuvailivat shokkina. Kukaan ei silti saanut potkuja projektin päättymisen johdosta, vaan kaikki sen parissa työskennelleet henkilöt siirrettiin Blizzardin Diablo 4:ää ja Overwatchia kehittäviin tiimeihin.

Huhujen mukaan Blizzard julkistaa seuraavilla BlizzConeilla sekä Diablo 4:n että PvE-tyyppisen Overwatch-universumiin sijoittuvan pelin.