UUSIMMAT

Seksismi kukoistaa hittipeli Overwatchissa: ”Siitä kärsii melkein jokainen naispelaaja”

06.11.2017 14:39 Muropaketin toimitus

overwatch

Pelisivusto Eurogamer pyysi Blizzcon-tapahtuman vieraita kommentoimaan seksististä kielenkäyttöä Overwatchissa. Lopputulos ei valitettavasti yllättänyt ketään.

Ei ole enää mikään uutinen, että Overwatchin (2016) pelaajakunta kärsii jatkuvasti häiriköivistä pelaajista. Hiljattain Blizzard bannasi satoja häiriköineitä kiinalaispelaajia, ja Overwatchin pelijohtaja Jeff Kaplan on jopa todennut, että ongelmapelaajien kurinpito hidastaa pelin kehitystä.

Erityisen huomiotaherättävää on häirikköpelaajien seksismi, josta nähdään inhottavia esimerkkejä tällä YouTube-videolla. Pelisivusto Eurogamer ottikin asiakseen näyttää YouTube-käyttäjä nweatherservicen videon useille vierailijoille viime viikonloppuna järjestetyssä Blizzcon-tapahtumassa. Alla olevalla videolla pelaajat kommentoivat videolla kuulemiaan solvauksia.

”Sitä on kaikkialla”, kuvailee yksi haastatelluista. ”Kuulen sitä jatkuvasti.”

”Se on surullista, mutta noin käy lähes jokaiselle naiselle, joka pelaa videopelejä mikrofonin kanssa”, toteaa muuan toinen videon katsonut.

”Videolla ei ole mitään, mitä en olisi kuullut aiemmin”, kommentoi toinen Overwatch-pelaaja.

Eurogamerin video osoittaa, että seksistinen häiriköinti on laajalle levinnyt ongelma, josta ovat kärsineet melkein kaikki naispelaajat. Haastattelut näet alta, mutta varoitettakoon, että videon aluksi kuullaan otteita pahimmista seksistisistä solvauksista.