Bluehole syyttää Fortniteä PlayerUnknown’s Battlegroundsin idean kopioinnista – uhkaa jatkotoimenpiteillä

23.09.2017 09:32 Muropaketin toimitus

Blueholen varajohtaja Chang Han Kimin mukaan Fortniten kehittäjä Epic Games on kopioinut luvatta PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelielämyksen.

Aiemmin uutisoimme, kuinka myös Battle Royale -pelimuodon sisältävä, Epic Gamesin kehittämä Fortnite muuttuu ilmaispelattavaksi ensi tiistaina. Nyt PlayerUnknown’s Battlegroundsia kehittävän Blueholen varajohtaja Chang Han Kim syyttää kuitenkin Epic Gamesia luvattomasta Battlegroundsin kopioimisesta, raportoi Kotaku.

”Lisensoimme Unreal Engine 4 -pelimoottoria kehittävältä Epic Gamesilta luvan käyttää pelimoottoria Battlegroundsissa. Olemme kuitenkin huolissamme siitä, että Epic Games kopioi tahallaan ja ilman sopimusta Battlegroundsin pelimekaniikkoja ja ideaa Fortniteen”, toteaa Han Kim.

Han Kimin mukaan Epic Games myös viittaa Battlegroundsiin luvatta mainostaessaan Fortniteä. Han Kim ei tarkenna, milloin Epic Games olisi käyttänyt Battlegroundsin nimeä luvatta mainostamisessa, mutta hän saattaa viitata PlayStation Blogissa julkaistuun artikkeliin, jossa Epic Gamesin edustaja Donald Mustard keroo yhtiön pitävän Battle Royale -genren peleistä, kuten Battlegroundsista.

Han Kimin mukaan Bluehole harkitsee aiheeseen liittyviä jatkotoimenpiteitä. Han Kimin väitteet ”Battlegroundsin idean kopioimisesta” ovat kuitenkin hieman outoja, sillä Battlegrounds ei ole suinkaan ensimmäinen niin sanotun Battle Royale -genren edustaja. Battle Royalen genre on saanut nimensä 2000-luvun alussa julkaistulta japanilaiselta elokuvalta, jonka jälkeen siitä on luotu sekä Nälkäpelin kaltaisia elokuvia kuin myös H1Z1:n kaltaisia videopelejä.