UUSIMMAT

Breath of the Wildin vapaus on lähtökohta myös tulevissa Zelda-peleissä, kertoo pääkehittäjä

03.01.2018 10:48 | Muropaketin toimitus

The Legend of Zelda -pelit tulevat jatkossakin panostamaan pelaajan vapauteen ja avoimeen maailmaan, kertoo sarjan pääkehittäjä Eiji Aonuma.

Viime keväänä ilmestynyt The Legend of Zelda: Breath of the Wild on kahminut Game of the Year -nimityksiä eri pelimedioilta, eikä syyttä: peli uudisti merkittävästi Nintendon klassikkosarjaa ja voitti puolelleen niin pelaajat kuin kriitikotkin.

Eniten kehuja Breath of the Wild on saanut avoimesta pelimaailmasta ja pelaajan vapaudesta edetä omalla tavallaan. Vaikka Zelda-sarjan tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, on pääkehittäjä Eiji Aonuma vakuuttanut tuoreessa haastattelussa, että Breath of the Wildin linjaa tullaan jatkamaan tulevissa peleissä.

”Tämä vapauden taso on jotakin, mikä täytyy säilyttää Zelda-peleissä myös tulevaisuudessa”, kuvailee Aonuma Game Informerin mukaan. Hän korostaa sitä, kuinka positiivisesti vapaus on otettu vastaan pelaajakunnan keskuudessa.

”Olen havahtunut siihen, kuinka tärkeä asia se on”, Aonuma kuvailee.

Nintendo Switchille ja Wii U:lle ilmestynyt The Legend of Zelda: Breath of the Wild sai myös Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä ja lunasti paikkansa vuoden 2017 parhaiden pelien listaltamme.