UUSIMMAT

Brexit johtaa Ison-Britannian romahtamiseen kantaaottavassa Not Tonight -pelissä

18.04.2018 12:00 | Muropaketin toimitus

Kesällä ilmestyvä indiepeli Not Tonight esittää synkän ennusteen Ison-Britannian tulevaisuudesta.

Iso-Britannia tekee parhaillaan lähtöä Euroopan Unionista, eikä suuri poliittinen myllerrys ole jäänyt huomaamatta myöskään videopeleissä. Tuleva indiepeli Not Tonight ottaakin suoraan kantaa Brexitiin, eikä pelin ennuste varmaankaan olen itsenäisen Iso-Britannian kannattajien mieleen.

PanicBarn-studion ja suunnittelija Tim Constantin poliittisesti latautuneessa pelissä Brexit on suistanut Ison-Britannian raiteiltaan ja valtiota johtaa fasistinen Albion First -puolue. Päähenkilö on Eurogamerin kuvauksen mukaan pelaajan ohjastama eurooppalainen, jonka täytyy ansaita tarpeeksi rahaa, jottei häntä karkotettaisi maasta.

Kaveri pestataan portsariksi, jonka tehtävänä on dystopian keskellä valvoa, ketkä pääsevät sisään eri paikkoihin. Kehittäjät lupaavat, että Not Tonightissa jokaisella valinnalla on myös merkitystä tarinan kannalta, ja jo pelin alkukohtauksen kerrotaan paljastavan, että lopulta asiat saarivaltiossa menevät todellakin päin mäntyä.

Peli ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille ensi kesänä, ja alta voit katsoa sen trailerin.