Uusimmat

Brittiselvitys paljastaa: GTA-kehittäjä Rockstar Northilla naiset tienaavat murto-osan miesten palkasta

06.04.2018 11:36 Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto -peleistä tunnetulla Rockstar North -studiolla on brittiselvityksen mukaan valtion pelistudioiden keskuudessa suurimmat erot miesten ja naisten välisissä palkoissa.

Miesten ja naisten väliset palkkaerot ovat ongelma myös peliteollisuudessa, ja Ison-Britannian hallinnon perustama Gender Pay Gap Database on paljastanut, mikä tilanne on valtion suurimmilla videopelikehittäjillä.

Kuten Games Industry raportoi, 69 prosentilla Ison-Britannian suurista pelistudioista on suurempi sukupuolten välinen palkkaero kuin valtiossa keskimäärin. Tietokannassa on tähän mennessä 15 pelistudion tiedot, ja palkkatietojen ilmoittamisesta on tehty välttämätöntä kaikille yhtiöille, joilla on yli 250 työntekijää.

Yllättäen suurin palkkaero löytyy Rockstar North -studiolta, joka tunnetaan Grand Theft Auto -peleistä. GTA-studiolla naistyöntekijät ansaitsevat keskimäärin 64% vähemmän kuin miehet, eli nainen ansaitsee keskimäärin 36 penniä miehen puntaa kohtaan.

Muilla tähän mennessä tietonsa ilmoittaneilla yhtiöillä palkkaerot ovat huomattavia, mutta silti pienempiä kuin Rockstar Northilla. Esimerkiksi Sumo Digitalilla palkkaero on 33,7%, Creative Assemblylla 20,3% ja Bandai Namcolla 14,5%.

Rockstar Northin studiojohtaja Andrew Semple on antanut Games Industrylle lausunnon, jonka mukaan studio pyrkii aktiivisesti vähentämään sukupuolten välistä eriarvoisuutta ja kasvattamaan naisten edustusta kaikissa rooleissa ja kaikilla palkka-asteilla.

Rockstar North on ollut mukana kehittämässä vuonna 2013 ilmestynyttä Grand Theft Auto V -peliä, joka on yli 90 miljoonan kappalemyynnillä noussut historian kolmanneksi myydyimmäksi videopeliksi.