UUSIMMAT

Bungie huolehtii työntekijöistä: studio lykkäsi Destiny 2:n kaipaamaa korjausta välttääkseen ylitöitä

24.06.2019 10:05 | Muropaketin toimitus

Bungie on lykännyt peliin kaivattua päivitystä, jotta ”työn ja elämän tasapaino” säilyisi studiolla.

Viime aikoina on uutisoitu paljon työntekijöiden työoloista peliteollisuudessa, olipa kyse sitten Fortniten kehityksessä teetetyistä ylitöistä tai Riot Games -studion seksismisyytöksistä, joita tutkitaan Yhdysvalloissa jo viranomaistenkin toimesta. Bungie näyttäisi kuitenkin olevan toista maata.

Halo-pelisarjan alkuperäisenä kehittäjänä tunnettu Bungie on nimittäin Eurogamerin mukaan juuri lykännyt Destiny 2:n vaatimaa korjauspäivitystä, ja syynä tähän on työntekijöiden hyvinvointi.

Päivitys liittyy tuoreeseen Lord of Wolves -haulikkoon, josta tuli vahingossa täysin ylivoimainen PvP-moninpelin puolella. Pelin luova johtaja Luke Smith kertoo, että päivitys päätettiin jättää tuonnemmaksi, sen sijaan että työntekijät patistettaisiin hoitamaan se ensitilassa.

”Puhuimme siitä, onko tämä tekemisen arvoista vai onko parempi säilyttää työn ja elämän tasapaino ja tehdä päivitys vasta myöhemmin heinäkuussa”, Smith kertoo. ”Yritämme olla varovaisia tällaisissa asioissa.”

Kesäkuun alussa Bungie julkisti, että Destiny 2 saa syyskuussa uuden Shadowkeep-laajennuksen. Pelistä julkaistaan pian myös ilmaispelattava versio.