Uusimmat

Call of Duty: Black Ops 4 ja Red Dead Redemption 2 olivat vuoden myydyimmät jo lokakuun lopussa

23.11.2018 12:00 Muropaketin toimitus

NPD Groupin tilastojen mukaan syksyn odotetuimmat pelit nousivat jo julkaisukuukauden aikana vuoden myydyimmiksi. Uusin Call of Duty pääsi myös korkealle historian parhaiden julkaisumyyntien listalla.

Jo ennen lokakuuta oli selvää, että kuukauden suurimmat julkaisut ovat Call of Duty: Black Ops 4 ja Red Dead Redemption 2. Nyt markkinatutkimusyhtiö NPD Groupin tilastot paljastavatkin, että kaksikosta on jo nyt tullut vuoden kaksi myydyintä peliä.

Black Ops 4 ilmesty 12. lokakuuta, ja se tuotti ennätyksellisen määrän rahaa julkaisukuukauden aikana. NPD Group on seurannut pelimarkkinoita vuodesta 1995 asti, ja 23 vuoden aikana vain seitsemän peliä on ansainnut enemmän julkaisukuukauden aikana. Samalla Black Ops 4:stä tuli Games Industryn mukaan heittämällä vuoden myydyin peli. (Tarkkoja lukuja sivuston uutinen ei tarjoa, eikä niitä valitettavasti löydy myöskään NPD:n TOP10-listalta.)

Red Dead Redemption 2 puolestaan ilmestyi vasta loppukuusta, 26. lokakuuta, mutta se kiri kuitenkin nopeasti myyntilistalla. RDR 2 nousi nimittäin muutaman päivän myynnillä kuukauden ja koko kuluneen vuoden toiseksi myydyimmäksi peliksi. Jää nähtäväksi, tuleeko se syrjäyttämään Call of Dutyn jatkossa, mutta vaikuttaa siltä, ettei millään muulla pelillä ole enää mahdollisuutta nousta myyntilistan kärkeen.

NPD:n mukaan peleihin kuluttaminen myös nousi huomattavasti lokakuussa viime vuoteen verrattuna. Lokakuussa peleihin ja pelikonsoleihin käytettiin 1,5 miljardia dollaria, mikä on peräti 73% enemmän kuin viime vuonna, ja samalla korkein lokakuun lukema NPD:n historian aikana. Mikäli merkit pitävät paikkansa, tulee vuodesta 2018 ennätyksellinen peleille.