Call of Duty -pelaajien suosima sivusto sulkeutuu tänään tai Activision ryhtyy oikeustoimiin

29.03.2021 09:17 Muropaketin toimitus

Call of Duty -pelien tilastosivun täytyy lopettaa toimintansa tänään maanantaina tai ylläpitäjät voivat olla pahoissa vaikeuksissa.

VG24/7 kertoo, että pelisivusto SBMMWarzone.com on saanut oikeustoimilla uhkaavan viestin Activisionilta. Call of Duty -peleihin keskittyvällä sivulla on tähän päivään, maanantaihin 29. maaliskuuta asti aikaa lopettaa toimintansa.

SBMMWarzone on Call of Duty -pelien tilastosivu, josta voi katsoa esimerkiksi tiettyjen pelaajien statistiikkaa. Suosittu sivusto onkin herättänyt paljon närää, sillä pelaajat ovat käyttäneet sitä hyväksi ja vältelleet pelaamasta taidoiltaan liian korkeatasoisten pelaajien kanssa.

Activisionin mukaan SBMMWarzone rikkoo yhtiön käyttöehtoja, tekijänoikeuksia sekä Yhdysvaltain lakia. Sivusto kerää peleistä käyttäjätietoa, kuten nimimerkkejä ja voittotilastoja, mikä on lähtökohtaisesti kyseenalaista toimintaa.

Ei siis mikään ihme, että Activision on ryhtynyt toimiin sivuston sulkemiseksi. SBMMWarzone onkin viimeisenä keinonaan vedonnut yhtiöön ja tukijoihinsa tavoitteenaan siirtyä viralliseksi yhteistyökumppaniksi.

Jää nähtäväksi kuinka lopulta käy. Ainakin maanantaiaamuna sivusto on vielä linjoilla, mutta sulkeutumisesta varoittavan viestin kera.