Call of Duty -peleistä potkittu tolkuton määrä pelaajia rasismin ja asiattoman käytöksen vuoksi

27.05.2021 09:00 Muropaketin toimitus

Bannivasara on heilunut viimeisen vuoden aikana tiuhaan, kun Activision yrittää parantaa räiskintäpeliensä pelaajakulttuuria.

Call of Duty: Warzonen banneista on uutisoitu paljon pelin lukuisten huijareiden takia, mutta nyt Activision on lyönyt pöytään toisenlaisia bannilukuja. Kuten Kotaku kertoo, on Call of Dutyssa edellisen vuoden aikana annettu bannit 350 000 kertaa ”rasistisen nimimerkin tai toksisen käytöksen” vuoksi.

Lukema koskee kaikkia Call of Duty -pelejä, eli myös ilmaispelattavaa Warzonea ja Call of Duty: Mobilea. Se on silti suuri luku, mutta pelisarjan kehittäjät pyrkivät vielä parempaan.

Call of Duty -kehittäjien lausunnossa luvataan, että esimerkiksi pelaajien raportointimahdollisuuksia parannetaan ja myös äänichatin puolella tapahtuvaan keskusteluun tullaan puuttumaan.

”Tavoitteemme on antaa pelaajille työkalut heidän oman pelikokemuksensa muokkaamiseksi, yhdistettynä valvontaan, joka puuttuu vihapuheeseen, rasismiin, seksismiin ja ahdisteluun”, kehittäjät toteavat.

LUE MYÖS: Huijareille ei näy loppua – bannivasara on heilunut Call of Duty: Warzonessa jo uskomattoman monelle pelaajalle