Call of Duty: Warzone -pelaaja sai tarpeekseen huijareista – iski takaisin nerokkaalla tavalla

21.04.2020 14:55 | Muropaketin toimitus

Call of Duty -pelaaja keksi tavan heittää kapuloita huijausohjelmien kauppaajien rattaisiin.

Call of Duty: Warzonessa on bannittu jo kymmeniä tuhansia huijareita, mutta mikään ei tietysti estä heitä luomasta uutta tiliä ja palaamasta takaisin peliin. Eräs nokkela pelaaja sai kuitenkin tarpeekseen, ja päätti lähteä omin nokkineen itse huijausohjelmien tekijöiden ja myyjien perään.

LUE MYÖS: Call of Duty: Warzonea pelataan vaikeimman kautta PC-huijareiden takia

VG24/7 kertoo, että Reddit-käyttäjä TNGSystems selitti tuoreessa postauksessaan kekseliään metodinsa. TNGSystems esitti huijausohjelmien ostajaa ja soluttautui erikseen luomillaan käyttäjätileillä sivustoille ja Discord-servereille, joilla huijauksia kaupataan. Kun sitten kaupoista oli sovittu, hän ilmiantoi myyjät maksuihin käytetyn Paypalin ylläpidolle.

Paypal nimittäin sulkee käyttäjätilit havaitessaan, että niitä on käytetty huijausten myymiseen tai ostamiseen. Ilmiantamalla myyjien pysyvät maksulinkit TNGSystems sai siis estettyä huijausohjelmia myyvien tulonlähteen ja täten haitattua sovellusten levitystä merkittävästi.

Paypalia käytetään runsaasti huijausten maksuliikenteessä, joten TNGSystemsin menetelmä voi olla hyvin tehokas.

”Tämä on paras asemme taistelussa huijareita vastaan”, Reddit-käyttäjä julistaa.

Osa huijausten myyjistä onkin jo siirtynyt käyttämään maksuihin kryptovaluuttaa Paypalista koituneiden ongelmien seurauksena. Tämä on kuitenkin ostajan sekä myyjän kannalta vaikeampaa, mikä sekin ehkäisee huijaamista.

Nyt kun vielä pelijulkaisijat keksisivät vastaavia temppuja huijausten estämiseen. Activisionilla ja Infinity Wardilla on sanojensa mukaan nollatoleranssi huijauksien suhteen Call of Dutyssa, mutta Warzonen huijareista raportoidaan silti jatkuvasti.