Call of Duty: Warzonen huijarit eivät edes vaivaudu piilottelemaan – käytössä varuste, jota ei löydy koko pelistä

16.04.2021 14:00 | Muropaketin toimitus

Ilmaispelattavan Call of Duty: Warzonen huijarit voivat vaihtaa nimimerkkiä lennosta, eivätkä edes salaile huijausten käyttämistä.

Reilu vuosi sitten ilmestyneen Call of Duty: Warzonen huijariongelmasta on puhutta paljon, eikä syyttä. Pelistä on saanut pysyvät bannit jo lähes puoli miljoonaa huijariprofiilia, mutta ongelmaa ei ole saatu kitkettyä.

Eurogamer kertoo, että nyt huijareiden on nähty käyttävän avoimesti Night Vision Goggles -varustetta, eli yökiikareita, joita ei löydy koko pelistä. Varuste on saatavilla vain Call of Duty: Modern Warfaressa, jonka varaan Warzone on rakennettu.

Esimerkiksi Warzone-streameri Yungstaz on jakanut videoita, joilla huijari käyttää yökiikareita kaiken kansan edessä. Ottelun jälkeen huijari myös kertoi pelanneensa samaan malliin jo viiden kuukauden ajan.

Huijari myös kertoi pystyvänsä vaihtamaan käyttäjätilinsä nimeä, joka oli yhdessä kohtaa avoimesti huijauksen myöntävä ”LITERALLY AIM ASSIST M8”.

Alla olevasta twiitistä näet Yungstazin videopätkän. Hän ei myöskään ole yksin, vaan muutkin pelaajat ovat raportoineet huijareiden käyttävän tarkoituksella yökiikareita.

Eurogamer uskookin, että yökiikareista on tullut huijareiden tapa osoittaa muille pelaajille, etteivät he pelkää kiinnijäämistä ja banneja. Tätä korostaa se, että esimerkiksi alla olevalla videolla yökiikarit ovat käytännössä turha varuste, joka ei tarjota juuri mitään etua.

Jää nähtäväksi, saavatko Raven Software ja Activision millään keinoilla Warzonessa rehottavaa huijariongelmaa kuriin. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että jatkuvista banneista huolimatta uusista huijauksista raportoidaan lähes viikottain.