UUSIMMAT

Call of Duty: Warzonessa jaetaan ihan järjetön määrä banneja joka päivä – Nyt asiaan etsitään lopullista ratkaisua

14.04.2021 14:30 Muropaketin toimitus

Ilmaispelattavan Call of Duty: Warzonen huijariongelmaan etsitään taas uutta ratkaisua.

Call of Duty: Warzone ilmestyi reilu vuosi sitten, ja kuluneen vuoden aikana pelistä on saanut pysyvät bannit jo 475 000 pelaajaa. Kuten asiasta uutisoiva PC Gamer on laskenut, on pelissä siis jaettu keskimäärin 1 200 bannia päivässä.

Pelin huijausongelmasta on puhuttu paljon, ja yksi pulma on tietysti pelin ilmaisuus ja uusien peliprofiilien helppo luominen. Bannit saanut huijari voi siis erittäin helposti pistää pystyyn uuden pelitilin ja jatkaa samaan malliin.

Activision tähtääkin nyt näiden toistuvien huijareiden tunnistamiseen. Käyttöön on otettu niin sanottu ”hardware ban”, joka tunnistaa pelaajan PC-komponenttien uniikit tunnisteet ja jakaa bannit niiden perusteella, jos samaa PC:tä on aiemmin käytetty huijaamiseen. Tällä tavoin on tarkoitus estää pelaajia jatkamasta huijaamista uusilla pelitileillä.

Call of Duty: Warzonesta on kasvanut nopeasti todellinen hittipeli Activisionille.

Ilmaispelattavaan battle royaleen on rekisteröitynyt jo yli 85 miljoonaa pelaajaa, ja sitä pelaa kuukausittain noin 29 miljoonaa pelaajaa. Pelin menestys varmasti motivoi Activisionia kitkemään huijaukset pois, sillä pahimmillaan huijariongelma voi karkottaa pelaajat ja käydä peliyhtiölle kalliiksi.