Call of Dutyn battle royale -moodi yhdistää klassikkokarttoja – Kehittäjä kertoi Muropaketille, miten kartat muuttuivat

05.10.2018 07:00 Tuukka Hämäläinen

Call of Duty: Black Ops 4:n uusi Blackout-pelimuoto yhdistää samaan pelimaailmaan koko joukon klassisia Call of Duty -karttoja. Aivan entisellään ne eivät kuitenkaan pysy.

Jos olit mukana Call of Duty: Black Ops 4:n syyskuussa järjestetyssä beta-testissä, saatoit huomata Blackout-moodin kartalla tuttuja paikkoja. Treyarch Studios on nimittäin yhdistänyt Blackoutin kartalle useita vanhoja karttoja, jotka ovat tuttuja aiemmista Black Ops -peleistä.

Blackoutista löytyvät esimerkiksi vanhastaan tutut pelialueet Hardhat, Nuketown ja Estate, tosin hieman eri nimillä.

Suoraan leikkaa ja liimaa -menetelmällä ei Blackoutia kuitenkaan ole rakennettu. Pelin kehittäjät kertoivat Muropaketille lisätietoja Blackoutin pelimaailmasta.

”Se sisältää Nuketownin, mutta koko kartta on noin 1 500 Nuketownin kokoinen”, kertoo pelin suunnittelujohtaja David Vonderhaar.

”Alue koostuu klassisista kartoista, mutta klassinen ei tarkoita, että ne olisivat täysin ennallaan”, Vonderhaar selittää. ”Kentille on esimerkiksi lisätty uusia ulottuvuuksia, rakennusten katolle pääsee, ja niistä näkee tietysti suoraan toisille kentille.”

”Lisäksi esimerkiksi Hyrdo Dam -patoalue ei perustu mihinkään tiettyyn patoon”, Vonderhaar kertoo. ”Tykkäämme tehdä patokarttoja.”

Blackoutin maailmasta löytyy myös tuttuja paikkoja Zombies-pelimuodosta, ja kuten viimeistään beta-testissä paljastui, niissä voi kohdata myös zombeja. Tämäkin tuo oman ulottuvuutensa battle royale -kamppailuun. Zombie-alueet voi halutessaan kiertää kaukaa, mutta Vonderhaarin mukaan eläviä kuolleitakin vastaan kannattaa taistella.

”Zombiet tarjoavat suuria palkintoja”, kehittäjä vihjaa.

Julkaisemme ensi viikolla pidemmän haastattelun Call of Duty: Black Ops 4:n kehityksestä. Peli ilmestyy perjantaina 12. lokakuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lue myös:

Ensituntumat: Call of Duty: Black Ops 4:n uusi battle royale -moodi ei tunnu Call of Dutylta

Kehittäjät kertovat: Näin Call of Duty -pelien suosittu Zombies-pelimuoto sai alkunsa kymmenen vuotta sitten