Uusimmat

Call of Dutyn uusi battle royale -moodi ei ainakaan vielä ole verottanut PUBG:n pelaajamääriä

16.10.2018 13:00 Muropaketin toimitus

Call of Duty: Black Ops 4 ei saanut julkaisuviikonloppuna PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelaajamääriä romahtamaan.

Viime perjantaina ilmestyneen Black Ops 4:n uuden Blackout-moodin on ennusteltu verottavan raskaasti PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelaajamääriä. Call of Dutyn uusi battle royale -pelimuoto muistuttaa kieltämättä kovasti PUBG:tä, mutta se on isomman studion kehittämä ja tehty pelisarjan erittäin toimivien pelimekaniikkojen varaan.

Ensimmäisenä viikonloppuna PUBG:n pelaajamäärät eivät ComicBook.comin mukaan vielä pahasti kärsineet, ainakaan PC:llä. GitHybin tilastojen PUBG:n pelaajamäärä laski vain neljällä prosentilla, mikä ei ole merkittävää, sillä PUBG on kokenut vastaavia laskuja aiemminkin.

Myöskään Steam Chartsin tilastossa ei näy selkeää laskua, vaan pelaajamäärä on sivuston mukaan heilunut edes takaisin suhteellisen tasaisesti viimeisen viikon ajan.

Ainakaan heti kättelyssä Blackout ei siis näyttäisi olevan pelätty kuolinisku PUBG:n suosiolle. Voi kuitenkin olla, että pelkästään battle royalesta innostunut yleisö ei ole vielä löytänyt uuden pelin pariin tai odottaa sen hinnan putoamista.

ComicBook.comin mukaan Black Ops 4 oli myös erittäin suosittu striimipalvelu Twitchissä viikonlopun aikana. Tämäkin saattaa enteillä Black Ops 4:n sekä Blackoutin suosion kasvua lähitulevaisuudessa.