UUSIMMAT

CD Projekt Red massiivisen tietomurron kohteena – Hakkerit uhkaavat julkaista Cyberpunk 2077:n lähdekoodin ja sisäistä viestintää: “Teillä on 48 tuntia aikaa”

09.02.2021 17:50 | Muropaketin toimitus

Hakkerit ovat iskeneet CD Projekt Redin tietoverkkoon, ja pitkäkyntiset väittävät onnistuneensa varastamaan monien pelien lähdekoodien lisäksi myös studion sisäistä viestintää koskevia asiakirjoja.

Cyberpunk 2077 -kehittäjä CD Projekt Red on paljastanut, että se on hakkeroitu perusteellisesti. Hakkerit onnistuivat kertomansa mukaan anastamaan lähdekoodit peleistä Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent: The Witcher Card Game ja julkaisemattoman version The Witcher 3:sta. Lisäksi hakkerit saivat haltuunsa asiakirjoja, jotka koskevat esimerkiksi kirjanpitoa, lakiteknisiä yksityiskohtia, henkilöstöhallintaa ja sijoittajille suuntautuvaa viestintää. Hakkerit jättivät CD Projekt Redin tietoverkkoon viestin, jossa he uhkaavat julkaista kaiken saamansa tietosisällön, ellei CD Projekt Red suostu neuvottelemaan heidän kanssaan 48 tunnin sisällä.

CD Projekt Red on kertonut, ettei se aio suostua hakkereiden vaatimuksiin. Vaikka tietomurto on kokoluokaltaan valtava, CD Projekt Red vakuuttaa, että sen asiakkaiden henkilökohtaiset tiedot ovat turvassa. CD Projekt on parhaillaan palauttamassa varastettua sisältöä omaan tietoverkkoonsa käyttämällä sellaisia varmuuskopioita, jotka eivät liity tietomurtoon. Lisäksi CD Projekt Red tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta hakkereiden jäljille päästäisiin.

CD Projekt Red ei ole vahvistanut, että pelien lähdekoodit ovat päätyneet varkaiden käsiin, mutta se ei myöskään kiellä sitä. Monet suuret pelialan tekijät ovat viime aikoina joutuneet tietomurtojen kohteeksi. Capcom hakkeroitiin viime vuoden lopulla, ja lisäksi myös Ubisoftin tietoverkkoon on murtauduttu äskettäin.

Muropaketin uusimmat