UUSIMMAT

CD Projekt Red torjui kohua uudet herättäneet väitteet: “Pelin demo ei ollut missään nimessä feikki”

17.01.2021 20:02 | Muropaketin toimitus

CD Projekt Red on jälleen kerran kohun ytimessä, sillä Cyberpunk 2077:n demon sanottiin olevan huijausta. Lisäksi studion sisäisestä toiminnasta on vuotanut uusia yksityiskohtia.

Bloomberg-julkaisun pelijournalisti Jason Schreier on kertonut tuoreessa artikkelissaan saaneensa selville, että CD Projekt Red on esitellyt Cyberpunk 2077 -demoa, joka on ollut lähtökohtaisesti väärennös. Lisäksi Schreier on kirjoittanut, että pelikehittäjät ovat tienneet sen, ettei peli olisi ollut viime vuonna julkaisukelpoinen. Puolalaista studiota on kritisoitu myös siitä, että vaikka sen työpaikalla käytettävä kieli on englanti, ei sitä ole kunnioitettu, ja sen seurauksena monet kehittäjät, jotka eivät puhu puolaa, ovat kokeneet olonsa epämukavaksi.

Nyt CD Projekt Redin johtaja Adam Badowski on torjunut väitteet, ja kertonut oman näkemyksensä sosiaalisessa mediassa. Badowski sanoi, että kaksi vuotta ennen Cyberpunk 2077:n julkaisua esitelty pelidemo ei ole feikki.

“Demo ei ole missään nimessä feikki. Monet artikkelin lukeneet eivät varmasti tiedä, että pelejä ei tehdä lineaarisesti, vaan niihin lisätään ominaisuuksia jatkuvasti. Demo on erilainen, mutta kuten siinä lukee, kyse on keskeneräisestä työstä. Esimerkiksi demossa näkyvä takaa-ajokohtaus on samanlainen kuin julkaistussa pelissä”, Badowski lausui.

Badowski kertoo, että artikkelissa kerrottu tieto, että pelikehittäjät olisivat tienneet, että peli myöhästyy, ei pidä paikkaansa. Badowski viittaa siihen, että Schreierin lähteet ovat pääsääntöisesti anonyymejä studion entisiä työntekijöitä. Lisäksi kielikysymys on Badowskin mielestä erikoinen, sillä studiolla puhutaan monia eri kieliä.

“CD Projekt Redin kokouksissa ja sähköposteissa käytetään ainoastaan englantia, mutta koska studiossa työskentelee kymmeniä eri kansallisuuksiin kuuluvia kehittäjiä, nämä puhuvat omissa tiimeissään omaa äidinkieltään. Studio on hyvin vahvasti monikulttuurinen”, Badowski toteaa.