UUSIMMAT

Civilization VI:n tuleva laajennus ottaa ilmastonmuutoksen vakavasti: ”Se ei ole politiikkaa, vaan tiedettä”

21.11.2018 09:45 | Muropaketin toimitus

Firaxis on julkistanut Civilization VI:n talvella ilmestyvän laajennuksen, joka lisää peliin ilmaston lämpenemisen. Kehittäjät perehtyivät perusteellisesti aihetta koskevaan tutkimukseen.

Viimeistään Kansainvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n tuoreimman raportin myötä ilmastonmuutos on kaikkien huulilla, ja nyt ilmiötä aletaan viimeinkin käsitellä toden teolla myös peleissä. Firaxis nimittäin julkisti äskettäin Civilization VI -strategiapelin (2016) tulevan laajennuksen Gathering Storm, jossa on kyse muun muassa juuri ilmaston lämpenemisestä.

Kuten Eurogamer kertoo, tulevat Civilizationissa kamppailevat kansakunnat vaikuttamaan planeetan lämpenemiseen fossiililla polttoaineilla. Ilmaston lämpeneminen tekee pelissä tulvista ja myrskyistä todennäköisempiä ja nostaa merenpinnan tasoa sulattamalla napajäätiköt. Kuten todellisuudessakin, on ilmaston lämpenemisellä siis vaarallisia seurauksia, mutta muutosta voi myös torjua sijoittamalla uusiutuviin energiamuotoihin.

”Mielestäni tässä ei ole kyse poliittisesta kannanotosta”, kommentoi pelin vastaava tuottaja Dennis Shirk Eurogamerin mukaan. ”Haluamme vain, että pelimme heijastelee ajankohtaista tiedettä.”

Shirkin mukaan pelikehittäjät tekivät taustatutkimusta selvittääkseen, mikä kaikki vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja millainen globaali lämpötila on ollut viimeisten 150 vuoden aikana. Hän korostaa, että peli nojaa tieteellisen yhteisön valtaenemmistön ymmärrykseen ilmiöstä.

Ilmastonmuutos ei ole ainoa uusi lisäys Gathering Stormissa, vaan laajennus lisää peliin monia muitakin luonnonilmiöitä ja katastrofeja, sekä keinoja suojautua niiltä. Laajennus ilmestyy PC:lle 14. helmikuuta, ja tarkat tiedot sen sisällöstä löytyvät pelin virallisilta sivuilta. Alta voit katsoa Gathering Stormin julkistustrailerin.