UUSIMMAT

Civilization VI:n voittobugiin löytyi huvittava ratkaisu: julista sota!

03.12.2019 08:16 | Muropaketin toimitus

Civilization VI:n käännöksestä löydetty bugi estää pelaajia voittamasta, mutta oikeaa korjausta odotellessa ongelman voi myös kiertää.

Civilization VI kääntyi äskettäin PS4:lle ja Xbox Onelle erinomaisena konsoliversiona, mutta nyt pelin aiemmin julkaistusta Nintendo Switch -versiosta on löydetty ikävä pelibugi. Eurogamerin mukaan monet pelaajat raportoivat, että raivostuttava bugi kaataa pelin sillä hetkellä, kun pelaaja olisi voittamassa koko pelin.

Firaxis Gamesin kerrotaan parhaillaan kehittävän korjaavaa päivitystä peliin, mutta julkaisija 2K Gamesin asiakastuki tarjoaa myös huvittavan ratkaisun, jolla ongelman voi kiertää: pelaajan tulee yksinkertaisesti julistaa sota sitä valtiota kohtaan, jonka vuorolla peli kaatuu.

Kun peli siis kerran kaatuu juuri ennen voittoa, tulee pelaajan panna merkille minkä valtion vuoro on kyseessä. Kun sitten tallennuksen lataa ja kokeilee uudelleen, täytyy vain julistaa sota kyseistä valtiota kohtaan ennen vuoron lopettamista. Tämän kerrotaan kiertävän koko ongelma, jolloin pelaaja pääsee voittamaan pelin.

Toivottavaa on kuitenkin, että pelibugiin tarjottaisiin pian myös oikea korjaus.