Uusimmat

Commodore 64 julkaistaan uudelleen retrohenkisenä mini-versiona – Mukana 64 klassikkopeliä

31.01.2018 13:05 Muropaketin toimitus

The C64 Mini on Commodore 64 -kotitietokoneen uusi tuleminen. Maaliskuun lopulla markkinoille saapuvan retrolaitteen mukana tulee 64 alkuperäistä peliä.

Nintendon vuonna 2016 julkaisema retrokonsoli Classic Mini NES ja sitä viime vuonna seurannut Classic Mini SNES olivat valtavia myyntimenestyksiä, joten eipä ihme, että muutkin yhtiöt suunnittelevat vastaavia julkaisuja. Nyt Retro Games Ltd. on paljastanut, että se julkaisee Commodore 64 -kotitietokoneen mini-versiona maaliskuussa, yli 35 vuotta laitteen alkuperäisen ilmestymisen jälkeen.

The C64 Mini -nimellä kulkevan uudelleenjulkaisun kerrotaan olevan täysin toimiva kotitietokone, jonka mukana tulee Joystick sekä peräti 64 alkuperäispeliä. Laite toimii Nintendon konsoleiden tapaan USB-johdolla, jonka adapteri ei kuulu pakettiin. Mukana tulee tietysti HDMI-kaapeli, jolla C64 Minin voi liittää televisioon.

Retro Gamesin johtaja Paul Andrews on myös kertonut, että C64 Minillä voi alkuperäisen kotitietokoneen tapaan ohjelmoida myös itse. Hän toteaakin, että uudelleenjulkaisu on suunnattu paitsi vanhoille faneille, myös uudelle sukupolvelle.

Lisätietoja ja kuvat kaikista peleistä näet The C64:n virallisilta sivuilta. Laite saapuu markkinoille 29. maaliskuuta.