UUSIMMAT

Conan: Exiles saapui PS4:lle lähes pelikelvottomana – Ensimmäinen päivitys parantaa hieman tilannetta

09.05.2018 13:21 | Muropaketin toimitus

Conan: Exiles ilmestyi eilen useille alustoille. Ainakin PlayStation 4 -versio kärsii lukuisista bugeista ja pahoista framerate-ongelmista.

Conan Barbaarin tarinamaailmaan sijoittuva selviytymispeli Conan: Exiles ilmestyi alunperin Early Access -versiona PC:llä ja Xbox Onella jo viime vuonna, mutta eilen se julkaistiin viimein virallisesti. Samalla peli saapui myös PlayStation 4:lle.

Valitettavasti toimittajamme joutui heti toteamaan, että peli saapui Sonyn konsolille auttamattoman bugisena. Eilisen testimme perusteella peli kärsi useista bugeista, ja pahimmaksi ongelmaksi osoittautui surkea framerate, eli ruudunpäivitys.

Käytännössä ruudunpäivitys muuttui usein niin huonoksi, että pelaajan oli vaikea ohjata pelihahmoa tai kääntää kameraa, saati taistella vihollisia vastaan. Tämä tapahtui toistuvasti aina, jos lähistöllä oli useampia vihollisia tai muita liikkuvia olentoja.

Viimeisen vuorokauden aikana ilmestynyt päivitys vaikuttaa hieman korjanneen asiaa, mutta ruudunpäivitys on yhä epäluotettava. Kymmenen minuutin lyhyellä kokeilulla kohtasimme myös useita muita bugeja, jotka eivät ole vain esteettisiä, vaan vaikeuttavat pelaamista huomattavasti.

Maailmalta kuuluu vastaavia tietoja. Pelikehittäjä Funcomin foorumeilla muutkin PS4-pelaajat kertovat ruudunpäivitysongelmista, ja Windows Report taas kertoo muunlaisista ongelmista, kuten animaatiobugeista ja mahdottomuudesta kerätä resursseja. Peli kärsii myös serveriongelmista, mikä tekee verkkopelistä vaikeaa tai mahdotonta.

Conan: Exilesin ensimmäinen vuorokausi markkinoilla on siis sujunut erittäin kehnosti. Seuraamme tilannetta, ja raportoimme tulevista parannuksista.

Muropaketin uusimmat