Controlin julkaisija ei aio kääntää kyseenalaista päätöstään – aiemmin hankitun pelin saa uusille konsoleille vain maksua vastaan

20.08.2020 19:59 | Muropaketin toimitus

Nykyisille konsoleille tai PC:lle Controlin hankkineet joutuvat ostamaan siitä erikoisversion, koska peliä ei saa veloituksetta PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle.

Äskettäin on käynyt ilmi, että suositun Controlin julkaissut 505 Games ei aio antaa pelistä ilmaista päivitystä seuraavalle konsolisukupolvelle. Päätös ei ole ollut pelaajien mieleen, sillä esimerkiksi Cyberpunk 2077 tulee veloituksetta saataville PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle, jos pelin on hankkinut nykyisille pelilaitteille.

Controlin saa uusille pelikoneille vanhan hinnalla vain sellaisessa tapauksessa, kun pelin on ostanut 40 euroa maksavana Ultimate Edition -versiona. Ultimate Edition tulee saataville PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle syyskuun 10. päivä, ja se pitää sisällään pelin lisäksi sen lisäosat.

505 Games on tiedottanut harkinneensa pitkään sitä, kuinka se aikoo lähestyä asiaa. 505 Games tiedostaa, ettei sen toimintamalli ole kaikkien mieleen. Tästä huolimatta julkaisija jatkaa valitsemallaan tiellä.

“Tutkimme jokaista mahdollista päätöstä, eikä meille jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin tarjota pelistä maksullista versiota, jolla saada päivitys uusille konsoleille. Ymmärrämme, etteivät tällaiset päätökset ole kovin suosittuja”, julkaisija kertoi.

Asiasta kertoo Eurogamer-sivusto.