Crusader Kings 3 julkaistaan PC:lle ensi vuonna

19.10.2019 14:36 | Muropaketin toimitus | 2

Paradoxin suosittu strategiapelisarja Crusader Kings saa kolmannen osansa ensi vuonna. 

PC:lle ilmestyvä Crusader Kings 3 tarjoaa muun muassa parannellun graafisen ulkoasun ja käyttöliittymän, joskaan ohjaaja Henrik Fåhraeusin mukaan ”käyttäjäystävällisyys ei ole koskaan ollut ykkösasia” Crusader Kings -pelisarjassa. Näin ollen voi olettaa, että sarjan aiemmista peleistä tuttu varsin tiukka oppimiskäyrä pysyy myös kolmannessa osassa.

Sen sijaan kolmannessa osassa keskitytään Crusader Kings 2:stakin tutun elämäntapajärjestelmän laajentamiseen, tarkemaan hierarkian mallintamiseen sekä laajempaan kontrolliin uskontoja kohtaan. Pelin uuden traileirin voi katsoa täältä.

Mikäli Crusader Kings 2 on jäänyt kokematta, voi sen nyt napata talteen ilmaiseksi Steamista.

Muokattu 19.10 klo 19.06 – Korjattu sanan Crusader kirjoitusasu

Keskustelu

Kuinka monta kertaa voi typottaa sanan "Crusader" yhdessä uutisessa? Laskujeni mukaan 6 kertaa.

Toivottavasti lisäävät seuraavaan osaan reilusti lisää saaria countyiksi, koska ovat puolustettavuudellaan ihan omaa luokkaansa. Lisäksi olisi kiva jos palaisivat vanhempaan tyyliin jossa countyjen rajat seuraavat jokia, kun uudemmissa peleissä on ollut hieman vaikeuksia seurata koska tulee hyökkäyksissä joen ylityksistä penaltyjä ja koska ei jokien ollessa countyjen sisällä.

Lisäksi olisi mukavaa jos asettaisivat countyille väestömäärät ja km^2 tms. arvot kuvastamaan peltomaata, metsää, suomaata (jonka voi pellottaa) sekä hyödyntämiskelvotonta maata, jotta countyt voisi jatkossa vapaasti jakaa parhaaksi katsomallaan tavalla parooneille ja muille alemmille loordeille, mutta useampi tarkoittaisi köyhempiä baronyjä jotka jakaisivat edellämainitut resurssit.

Muropaketin uusimmat