Uusimmat

Cyberpunk 2077:n kehittäjätkin yllättäneen myöhästymisen taustalla olleet syyt paljastuivat

29.10.2020 08:45 Muropaketin toimitus

Alkuviikosta taas kertaalleen myöhästyneen Cyberpunk 2077:n viivästyspäätös yllätti myös kehittäjät täysin, joskin salassapidon taustalla oli nähtävästi Puolan työoikeuslait.

Game Informerin saamien tietojen mukaan yllättävä päätös salattiin studion muilta jäseniltä siksi, ettei johdolla ollut laillisesti lupaa kertoa asiasta koko studiolle. Tämä perustui siihen, että studion miesvahvuus ylitti 1 000 henkilöä ja tämä olisi vaatinut jokaiselta erillisen salassapitosopimuksen allekirjoitusta, sillä tietoa olisi voinut käyttää osakemarkkinoiden keplotteluun.

”Lyhyesti ennenaikainen ja suunnittelematon tiedon julkaisu olisi potentiaalisesti voinut johtaa markkinoiden hyväksikäyttöön ja manipulaatioon CD Projektin osakehinnan suhteen WSE:ssä. Siksi aiemmin mainittujen sääntöjen vuoksi Cyberpunk 2077:n julkaisupäivän viivästystä ei voitu jakaa yhtiön henkilökunnalle ennen kuin hakemus oli jätetty ja tehty julkiseksi”, studion edustaja kertoi sijoittajilleen.

Yksi kehittäjistä kertoi Game Informerille, että ”noin 90 prosenttia studiosta ei tiennyt asiasta ollenkaan”. Hänen mukaansa uutinen otettiin vastaan itkien ja nauraen, sillä monet olivat odottaneet jo vuosien ajan saavansa pelin viimein valmiiksi.

Lue myös: Cyberpunk 2077:n myöhästyminen aiheutti raivoa – 100-tuntisia työviikkoja tekevät kehittäjät saivat tappouhkauksia: “Mekin olemme ihmisiä”