UUSIMMAT

Cyberpunk 2077:n myöhästyminen aiheutti raivoa – 100-tuntisia työviikkoja tekevät kehittäjät saivat tappouhkauksia: “Mekin olemme ihmisiä”

28.10.2020 18:01 | Muropaketin toimitus

Cyberpunk 2077 myöhästyi jälleen kerran, eivätkä kaikki ottaneet uutisia hyvin mielin vastaan, sillä ylitöitä paiskivat kehittäjät ovat saaneet julkaisupäivän siirtymisen takia tappouhkauksia.

Eilen kävi ilmi, että CD Projekt Red -studion kehittämä Cyberpunk 2077 myöhästyy. Pelin piti alkujaan tulla saataville viime huhtikuussa, mutta julkaisua siirrettiin syyskuulle, ja myöhemmin marraskuulle. Nyt pelin luvataan ilmestyvän joulukuun 10. päivä.

Cyberpunk 2077:n pelisuunnittelija Andrzej Zawadzk on kertonut sosiaalisessa mediassa siitä, kuinka studion kehittäjät ovat saaneet pelin myöhästymisen seurauksena tappouhkauksia.

“Ymmärrän, että monet ovat vihaisia ja pettyneitä, mutta tappouhkausten lähettämistä ei voi hyväksyä, ja se on yksinkertaisesti väärin. Mekin olemme ihmisiä”, Zawadzk kertoi.

Monet ovat kokeneet, että CD Projekt Red on valehdellut siitä, ettei peli enää myöhästy: studio lupasi vain muutama päivä sitten, että peli julkaistaan tällä kertaa ajallaan. CD Projekt Red selitti tilannetta kertomalla, ettei studion sosiaalisen median toiminnasta vastannut henkilö tiennyt pelin myöhästymisestä. Studio on kertonut, ettei se voi lakiteknisistä syistä johtuen tiedottaa alaisilleen tällaisista asioista etukäteen. Monet kehittäjät ovat paljastaneet, että myös he saivat tietää julkaisupäivän siirtymisestä sosiaalista mediaa lukemalla.

Eräs studiolla aiemmin työskennellyt on sanonut, että jotkut Cyberpunk 2077 -kehittäjät tekevät parhaillaan jopa 100-tuntisia työviikkoja. Hän kertoi käyneensä studiolla tapaamassa entistä työtoveriaan, joka näytti fyysisesti sairaalta.

Cyberpunk 2077 tulee saataville joulukuun 10. päivä, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PC:lle ja Stadialle. Se julkaistaan myöhemmin PlayStation 5:lle ja Xbox Series -konsoleille.

Muropaketin uusimmat