Cyberpunkin luoja ottaa kantaa poliisiväkivaltaan ja mustien asemaan – ”Pelin piti olla varoitus, eikä tavoite”

15.06.2020 14:27 | Muropaketin toimitus

Cyberpunk 2020 -roolipelin kehittänyt Mike Pondsmith on julkaissut voimakkaan kannanoton Yhdysvaltain tilanteesta.

”Kun kirjoitin Cyberpunkin monia vuosia sitten, se oli tarkoitettu varoitukseksi, ei tavoitteeksi.”

Näin kirjoittaa Mike Pondsmith, 1980-luvulla ilmestyneen Cyberpunk 2020 -roolipelin alkuperäinen kehittäjä. Tekstissään Pondsmith ottaa kantaa Yhdysvalloissa käytyyn laajaan keskusteluun poliisien väkivallasta ja yhteiskunnan rakenteellisesta rasismista. Todellisuus on hänen mukaansa luisumassa kohti samaa ”synkkää tulevaisuutta”, jota hänen klassikkopelinsä kuvaa.

Pondsmithin mukaan Cyberpunk kertoo ”mitä tapahtuu, kun valta, raha ja armottomuus yhdistyvät” ja ”Amerikka jonka luulet tuntevasi muuttuu tyrannivaltioksi, jossa yhdistyvät yritysmaailman ylenpalttisuuus ja pahimmat autoritaariset taipumukset.”

Pondsmithin kirjoitus on julkaistu R Talsorian Gamesin virallisessa blogissa. Tekstissään hän kertoo itsekin tulleensa mustana kansalaisena poliisin häiriköimäksi, ja hän kannustaa kansalaisia tarttumaan toimeen, olipa heidän taustansa mikä tahansa.

”En välitä, mikä on ihonvärisi tai suuntautumisesi”, Pondsmith kirjoittaa. ”Meillä kaikilla on osuutemme tässä taistelussa. Tämä on meidän tulevaisuutemme, sekä lastemme ja lastenlastemme tulevaisuus.”

Pondsmithin klassikkoroolipeliin perustuva Cyberpunk 2077 (kuvassa) ilmestyy 17. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.