UUSIMMAT

Dark Souls -kehittäjät tekivät sen taas: Sekiron ensimmäiset arviot ylistävät uutta peliä

21.03.2019 15:52 | Muropaketin toimitus

From Softwaren huomenna ilmestyvä toimintapeli Sekiro: Shadows Die Twice kerää runsaasti kehuja ulkomaisissa pelimedioissa.

Alkuvuoden odotetuimpiin peleihin lukeutuva Sekiro: Shadows Die Twice ilmestyy viimeinkin huomenna, 22. maaliskuuta, ja nyt ovat ensimmäiset kansainväliset mediat julkaisseet arvionsa pelistä. Ensimmäisten kritiikkien perusteella näyttää siltä, että Sekiro on jälleen yksi menestyspeli Dark Souls -sarjasta tunnetulle From Softwarelle.

Uutisen kirjoitushetkellä pelin keskiarvo on Metacriticissä 90, perustuen kahdeksan pelimedian arvioihin. Lisäksi listattuna on pari arvostelua, joissa peliä kehutaan, mutta ei anneta arvosanaa.

Keskiarvo koskee PlayStation 4 -versiota, sillä pelin muille versioille ei ole vielä listattu tarpeeksi arvioita. Kehuja peli kerää esimerkiksi tavoista, joilla se uudistaa From Softwaren haastavaa pelityyliä.

”Sekiro muokkaa From Softwaren kaavoja tyylikkääksi hiiviskely-toiminta-seikkailuksi, joka luonnollisesti painottaa tarkkuutta ja taitoa taistelussa”, kuvaillaan esimerkiksi IGN:n arviossa. ”Sekiro on mahtava, uusi näkemys tutuista ideoista, joka seisoo omillaan edeltäjiensä rinnalla.”

Pelille listataan varmasti vielä tämän päivän aikana lisää arvioita, joten keskiarvo voi toki pian muuttua. Ensimmäisten suurten pelimedioiden perusteella näyttäisi kuitenkin siltä, että From Softwaren uutukaisesta tulee yksi kevään parhaista peleistä.

Sekiro: Shadows Die Twice ilmestyy huomenna PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.