Dawn of Man on strategiapeli, joka päästää pelaajat ohjastamaan ihmiskunnan ensiaskeleita

07.03.2019 15:54 | Muropaketin toimitus

Indiestudio Madruga Worksin uudessa strategiapelissä ohjastetaan ihmisyhteisöä kivikaudelta aina rautakaudelle asti.

Monissa strategiapeleissä lähdetään liikkeelle ihmiskunnan aamuhämäristä, mutta useimmat pelit etenevät historiassa hyvin pitkälle, jopa tulevaisuuteen asti. Äskettäin ilmestynyt Dawn of Man on toista maata. Scifi-strategiasta Planetbase (2015) tunnettu indiekehittäjä Madruga Works on sijoittanut koko pelinsä esihistorialliselle ajalle.

PC:lle julkaistussa Dawn of Manissa lähdetään liikkeelle mesoliittiselta kivikaudelta, ja edetään aina ensimmäisiin raudasta tehtyihin aseisiin asti. 10 000 vuotta kattavan ajanjakson aikana pelaajan ohjastama ihmisyhteisö muun muassa metsästää esihistoriallisia eläimiä, kehittää kyläänsä, oppii uusia taitoja ja keksii maanviljelyn.

Dawn of Manista ei vielä ole useita arvioita julkaistu, mutta Steamissa se on kerännyt jo lähes parituhatta käyttäjäarviota, joista 82% on myönteisiä. Pelisivusto Polygon kehuu artikkelissaan esimerkiksi pelin käyttöliittymää, rytmiä ja vakautta.

Dawn of Man on saatavilla Steamista, ja noin vuorokauden verran se on vielä pienessä tarjouksessakin. Alta näet pelin trailerin.

Muropaketin uusimmat