Dead Spacen uusioversiosta julkaistiin hyvin varhaista pelikuvaa – ja se näyttää jo nyt upealta

01.09.2021 09:12 | Muropaketin toimitus

Motive Studio esitteli eilen suorassa lähetyksessä tulevan Dead Space uusioversion antia.

Lähestys oli melko poikkeuksellinen, sillä kehittäjät esittelivät vasta hyvin varhaisessa vaiheessa olevaa projektia. Silti kolmen vartin mittaisessa lähetyksessä nähtiin jo tämänhetkistä pelikuvaa sekä sukellettiin tarkemmin muihin tuleviin piirteisiin, kuten uusittuun amputaatiomekaniikkaan.

Uusioversio päivittääkin klassikkopelin ulkoasun nykypäivään parantamalla tekstuureja, valaistusta ja erikoistehosteita, jotka saavat pelin näyttämään miltei kokonaan uudelta. Lähtökohtana on silti luoda peli, joka ”tuntuu alkuperäislähteelle uskolliselta” mutta ”sisältää paljon parannuksia eri osa-alueisiin”. Juoni seuraa edelleen tyttöystävää etsivää Isaac Clarkea, mutta tarinaa kerrotaan laajennettavan myöhempien osien pohjalta.

Muita odotettavissa olevia muutoksia on pyrkimys luomaan täysin saumaton USG Ishimura, jossa ei ole lainkaan latausaikoja tai leikkauksia. Lisäksi pelin painottomuudessa liikkuminen on tarkoitus uudistaa täysin, minkä lisäksi amputaatioista on tarkoitus tehdä entistä rujompia ja brutaalimpia. Aseiden kerrotaan muun muassa repivän vihollisista ihoa ja lihaksia irti, mikä kertoo samalla näiden elinvoimaisuudesta.