Death Stranding on todellinen mysteeri: Nämä seitsemän asiaa Hideo Kojiman tulevasta pelistä on kerrottu

25.02.2018 09:20 | Tuukka Hämäläinen

Metal Gear -kehittäjä Hideo Kojiman seuraavasta pelistä ei vieläkään tiedetä paljon mitään, vaikka peli saattaa ilmestyä vielä tänä vuonna. Kokosimme yhteen kaiken olennaisen, mitä pelistä on tähän mennessä paljastettu.

Tuorein Metal Gear -peli Metal Gear Survive ilmestyi viime torstaina, mutta ilman sarjan luojaa ja entistä pääkehittäjää Hideo Kojimaa. Japanilainen pelilegenda nimittäin jätti Konamin vuonna 2015 ilmestyneen Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkaisun kynnyksellä, ja perusti pian uuden Kojima Productions -pelistudionsa.

Vanhan klassikkosarjansa sijaan Kojimalla onkin tällä hetkellä kehitteillä uusi peli Death Stranding, josta ei vieläkään tiedetä paljon mitään. Pelistä ei esimerkiksi ole vieläkään nähty sekuntiakaan pelikuvaa, vaikka sen julkistuksesta on kulunut jo melkein kaksi vuotta. Kokosimme alle tärkeimmät ja kiinnostavimmat paljastukset ja vihjaukset, jotka pelistä on tähän mennessä kerrottu.

Tässä pelin ensimmäinen traileri, joka paljastettiin E3-messuilla 2018. Kojima on luonnehtinut trailerin kuvaavan elämän ja kuoleman yhteyttä.

1) MGS V:n kantapäillä

Metal Gear Solid V oli pitkäikäisen toimintapelisarjan ensimmäinen osa, joka sisälsi pääosin avoimen pelimaailman. Death Stranding näyttää näiltä osin seuraavan Kojiman edellisen pelin kannoilla, sillä sen on kerrottu olevan avoimen maailmaan toimintapeli. Pääkehittäjä itse on tosin kuvaillut pelin olevan ”kvasi-toimintapeli”, samaan tapaan kuin Metal Gear (1987) oli alunperin toimintapeli, mutta muuttui hiiviskelypeliksi.

Lisäksi Death Stranding tulee sisältämään myös moninpeliominaisuuksia, kuten MGS V:kin. Moninpeliominaisuuksista tiedetään vain sen verran, että pelin on vihjattu sisältävän sosiaalisen median elementtejä.

 2) Nimi viittaa valaiden joukkokuolemiin

Moni saattaa ihmetellä, miksi Death Strandingin trailereissa nähdään valaita. Tämä johtunee siitä, että pelin nimi on itsessään viittaus valaiden joukkorantautumisille (englanniksi cetacean stranding). Ilmiölle on tarjottu useita selityksiä, mutta yksikään näistä ei ole saanut yleistä hyväksyntää. Yksi selitys viittaa esimerkiksi siihen, että sukellusveneiden kaikuluotaimet vahingoittaisivat valaita ja johtaisivat niiden ajautumiseen rannalle.

Koska Death Stranding on Hideo Kojiman peli, voi valaiden joukkokuolemien kuvitella näyttelevän pelissä sekä täysin konkreettista että vertauskuvallista roolia.

3) Yllättävä tähtikaarti

Yksi ennakkoon eniten huomiota herättäneistä asioista Death Strandingissa on kiistatta pelin nimekäs näyttelijäkaarti. Jo ensimmäinen traileri paljasti, että peliä tähdittää The Walking Deadista tuttu Norman Reedus, ja pian paljastuivat myös kaksi muuta nimeä, esimerkiksi Doctor Strangesta tunnettu Mads Mikkelsen, sekä elokuvaohjaaja Guillermo del Toro.

Jälkimmäinen päätyi peliin näyttelijäksi siksi, että Kojima ja del Toro työstivät yhdessä Silent Hills -peliä, jossa myös Reedusin piti olla mukana. Kojiman ja Konamin riitaantuessa myös tämä projekti keskeytettiin, mutta del Torosta tulikin sitten hahmo Death Strandingiin. Parhaillaan The Shape of Water -elokuvasta Oscar-ehdokkaana oleva del Toro on kuitenkin kertonut olevansa pelissä ”vain nukke”, eikä hän omien sanojensa mukaan tiedä, mitä Kojima laittaa hänen hahmonsa tekemään.

4) ”Tajunnan räjäyttävä”

Reedus paljasti tammikuussa antamassaan haastattelussa tietävänsä jo aika paljon Death Strandingista, sillä hän on omien sanojensa mukaan esittänyt Kojimalle paljon kysymyksiä. Näyttelijä on vihjaillut pelistä näin: ”Pelin konsepti on niin tajunnan räjäyttävä, koska se poikkeaa niin paljon odotetusta. Siinä ei yritetä tappaa kaikkia voittaakseen. Peli on täysin erilainen, se on yhdistävä ja niin paljon aikaansa edellä.”

5) Kuolema ei ole loppu

Kojima itse paljasti joulukuussa kiinnostavan yksityiskohdan pelistä: Death Strandingissa kuolema ei ole kaiken loppu. Kehittäjän mukaan pelihahmo päätyy kuollessaan eräänlaiseen kiirastuleen, jossa hän voi liikkua ruumiistaan irtautuneena. Tästä tilasta voi palata pelimaailmaan, mutta tämäkään ei tarkoita pelkkää aiemman tallennuksen lataamista. Jokaisella kuolemalla on Kojiman mukaan seurauksia pelin etenemiseen, ja pelaajan teot vaikuttavat pysyvästi pelimaailmaan.

Death Strandingin tuoreimman trailerin loppupuolella on kohtaus, voisi tulkita kuvaavan hahmon kuolemaa ja päätymistä kiirastuleen.

6) Huipputekniikkaa luvassa

Siinä missä Metal Gear Solid V:n kehitykseen suunniteltiin uusi pelimoottori, Fox Engine, käyttää Death Stranding Guerrilla Gamesin kehittämää Decima-pelimoottoria. Samalla pelimoottorilla tehtiin myös esimerkiksi viime vuonna julkaistu, lumoavan kaunis Horizon Zero Dawn (2017).

Kovatasoisen pelimoottorin ohella projektia varten on etsitty huipputekniikkaa ympäri maailmaa. Kuten Kojiman vaiheita seuranneet saattavat muistaa, kävivät Kojima ja PlayStation 4:n pääsuunnittelija Mark Cerny yhdessä pitkällä maailmanmatkalla testailemassa uusinta tekniikkaa alkuvuodesta 2016, kuukausia ennen Death Strandingin julkistusta.

Alla olevan twiitin perusteella projektia varten testailtiin esimerkiksi uusinta performance capture -tekniikkaa. Kojimalla on siis jälleen tekeillä myös teknisesti erittäin kunnianhimoinen peli.

7) Vuoden 2018 julkaisu mahdollinen?

Death Strandingin julkaisuajankohtaa ei virallisesti ole paljastettu, mutta huhuja on liikkunut pelin ilmestymisestä jo vuonna 2018. Joulukuun lopussa Kojima vihjaili tulevasta julkistuksesta, ”joka tulee yllättämään kaikki”, ja vasta äskettäin kehittäjän julkaisema Instagram-kuva vihjasi, että peli olisi jo testattavassa kunnossa.

Jäämme odottamaan uusia julkistuksia Kojiman hämäräperäisestä pelistä. Alta näet vielä muutamia kiinnostavia uutisia peliin liittyen.

Death Strandingin tajuaa pelattuaan 4-5 tuntia, kertoo PS4-kehittäjä

Death Strandingin kehitys etenee – Uusi video esittelee upeaa usvaefektiä

Hideo Kojima selittää Death Strandingin kehitystä omituisella ravintolavertauksella

Videopätkä: Näin taltioidaan kasvonliikkeitä Hideo Kojiman uuteen peliin

Edes Death Strandingin tähti Mads Mikkelsen ei tajunnut, mistä Hideo Kojiman pelissä on kysymys

Kun Death Strandingin trailerit asettaa rinnakkain, paljastuu erikoinen yhteys