Detective Pikachun ”realistiset Pokémonit” herättävät huomiota – suunnittelija löydettiin googlaamalla

13.11.2018 19:00 | Muropaketin toimitus

Detective Pikachu -elokuvassa nähdään useita Pokémoneja astetta realistisempina versioina. Niitä suunnittelemaan pestattiin pelitaiteilija, joka piirsi Pokémoneja huvikseen.

Ryan Reynoldsin tähdittämästä, suosittuun Nintendo-peliin perustuvasta Detective Pikachu -elokuvasta nähtiin eilen ensimmäinen traileri, joka paljasti samalla elokuva visuaalisen tyylin. Elokuvassa Pokémonit on toteutettu uudelleen realistisempina ja vähemmän piirromaisina versioina, jotka elävät samassa kaupungissa ihmisten kanssa.

Kotaku kertookin nyt hauskan tarinan siitä, kuinka yksi uusittujen Pokémonien suunnittelijoista sai pestin elokuvan tuotannosta. Jo vuonna 2012 samainen pelisivusto julkaisi artikkelin kuvittaja RJ Palmerista, joka maalasi huvikseen realistisia Pokémon-kuvia ja julkaisi niitä DeviantArtissa.

Detective Pikachu -elokuvan tuotantotiimi löysikin Palmerin yksinkertaisesti googlaamalla ”Realistic Pokémon”, jolloin tulokseksi tuli Kotakun vanha artikkeli. Kuvitukset tekivät vaikutuksen, ja tuotantoyhtiö otti Palmeriin yhteyttä ja palkkasi hänet seitsemäksi kuukaudeksi suunnittelemaan elokuvan versioita Pokémoneista.

Palmer on pelialan ammattilainen, joka työskentelee Ubisoft San Franciscolla. Hänen kädenjälkeään on nähty muun muassa viime vuonna ilmestyneessä South Park: The Fractured But Whole -pelissä.

Alta näet yhden esimerkkikuvan Palmerin Pokémon-kuvituksista, ja rutkasti lisää löytyy hänen omilta verkkosivuiltaan. Palmerin upeita kuvia voi myös ostaa laadukkaina printteinä, ja Pokémoneista on myös olemassa kaksi taidekirjaa, jotka löytyvät taiteilijan verkkokaupasta.

Detective Pikachu -peli on saatavilla Nintendo 3DS:lle, ja arviomme pelistä voit lukea tästä. Elokuva saa ensi-iltansa toukokuussa 2019.