Detroit: Become Humanin kehittäjä David Cage lyttää 8K-resoluution – ”Valaistus on tärkeämpää kuin tarkkuus”

30.07.2019 13:40 | Muropaketin toimitus | 1

Pelikehittäjä David Cagen mukaan valaistuksen uudet mahdollisuudet ovat olennaisempia realististen pelimaailmoiden luomisessa kuin kuvantarkkuus.

Muun muassa viime vuonna ilmestyneen Detroit: Become Humanin (kuvassa) ja äskettäin PC:llekin kääntyneen Beyond: Two Soulsin pääkehittäjä David Cage on kommentoinut tuoreessa haastattelussa peliteknologian tulevaisuutta. Cagen mukaan tulevan sukupolven tukema 8K-kuvantarkkuus ei ole yhtä merkittävää kuin edistysaskeleet valoefekteissä, kertoo Games Industry.

”Puhumme nykyään paljon uudesta tekniikasta nimeltä ray tracing”, Cage kertoo. ”Se tulee olemaan mielenkiintoista, koska sen avulla voimme parantaa heijastuksia, valaistusta ja varjoja. Ja minusta se on iso juttu.”

Fotorealistisista peleistään tunnettu Quantic Dreamin kehittäjä ei uskokaan, että 8K:sta käydään ”seuraavaa suurta taistelua”.

”Keskittyisin mielummin valaistukseen”, Cage summaa.

Detroit: Become Human on parhaillaan tarjolla ilmaiseksi PlayStation Plus -tilaajille.

Keskustelu

Itse pelaan vielä niin pc:llä, kuin myös konsolillakin ihan tutulla ja turvallisella 1080p-resoluutiolla, eikä kyllä tunnu yhtään siltä, että jäisin jostain paitsi. Mieluummin käyttäisin konsolienkin nykyiset tehot siihen, että pelit pyörisivät 60fps, mikä — ehkä vähemmän yllättäen — saa myös kuvan näyttämään terävämmältä.

Saahan niitä pikkelssejä olla vaikka 16k:hon asti, mutta jos kuvat pyörii ruudulla vain 30-kuvaa sekunnissa, niin se on näistä kahdesta se paljon pahempi puurouttaja.

Muropaketin uusimmat