UUSIMMAT

Devil May Cry 5:lle sataa kehuja pelimediassa: Onko se jopa sarjan paras peli?

07.03.2019 11:54 | Muropaketin toimitus

Huomenna ilmestyvä Devil May Cry 5 on saanut lähes yksinomaan ylistäviä arvioita kansainvälisessä mediassa.

Pitkäikäinen toimintapelisarja Devil May Cry on viettänyt viime vuodet hiljaiseloa, eikä edellinen, vuonna 2013 ilmestynyt DmC: Devil May Cry ollut kaikille pelaajille mieleen. Nyt Capcomin pelisarja näyttää palanneen huipulle, ainakin jos ensimmäisiä arvosteluja on uskominen.

Uutisen kirjoitushetkellä Devil May Cry 5:n keskiarvo on Metacriticissä alustasta riippuen 86-91, mikä on sarjan huippuluokkaa. Sarjan aiemmista peleistä ainoastaan alkuperäinen Devil May Cry (2001) on kivunnut yli 90:n rajapyykin, joten uutukainen on ainakin tähän mennessä ollut kriitikoiden suosiossa.

Arvosteluissa kehutaan erityisesti pelin sulavaa toimintaa, upeita grafiikoita, tarinaa ja kaikkia kolmea päähenkilöä.

”Kysymys siitä, mikä on paras Devil May Cry -peli, muuttui juuri paljon helpommaksi”, julistaa esimerkiksi IGN. ”Taistelu on vahvinta mitä sarjassa on nähty, tarina tasapainottelee erinomaisesti kolmen päähenkilön ja mystisen kertomuksen paljastusten välillä. Ja avattavat vaikeusasteet, tekniikoiden suunnaton määrä ja tuleva ilmainen Bloody Palace -laajennus tuovat valtavasti uudelleenpeluuarvoa.”

Devil May Cry 5 ilmestyy huomenna 8. maaliskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Muropaketin arvio pelistä ilmestyy lähipäivinä.