UUSIMMAT

Devil May Cry 5:n ääninäyttelijä jäi kiinni rasistisista videoista – samaan aikaan toinen haukkui ihmisoikeusliikkeitä

20.03.2019 12:00 | Muropaketin toimitus | 2

Devil May Cry 5:n ainoalla mustalla hahmolla on valkoinen ääninäyttelijä, jonka YouTube-kanavalta löydettiin rasistista ja transfobista materiaalia.

Äskettäin julkaistu Devil May Cry 5 on saanut valtavasti kehuja osakseen, mutta samalla pelin ääninäyttelijä on jäänyt kiinni törkeistä videoista. Pelin ainoaa tummaihoista hahmoa Morrisonia (kuvassa) esittävän amerikkalaisen Joey Camenin YouTube-kanavalta löydettiin rasistisia ja transfobisia videoita, kertoo Game Informer.

Kohun noustua Camen on jo rientänyt poistamaan videot, mutta niiden sisältö ja kuvakaappaukset olivat ehtineet jo levitä. Videoilla Camen nähdään muun muassa kasvonsa mustanneena esittämässä stereotyyppistä mustaa henkilöä. Ainakin yhdellä videolla hän piti myös peruukkia ja esitti transfobisia vitsejä.

Camen ei ole vastannut Game Informerin kommenttipyyntöön.

Samaan aikaan myös toinen pelin ääninäyttelijä on herättänyt oman kohunsa. Devil May Cry 5:n päähenkilöä Dantea esittävä Reuben Langdon on tuoreella peliarviovideolla esittänyt, että seksuaalista ahdistelua vastustava Me Too -liike, sekä rasistista syrjintää vastustava Black Live Matter -liike olisivat ”menneet liian pitkälle”. Game Informerin mukaan Langdon toteaa kritiikkiä herättäneellä videolla, että kyseiset liikkeet ”ovat menettäneet logiikantajunsa”.

Myöskään Langdon ei ole kommentoinut pelimedialle kohua. Peliyhtiö Capcomin edustaja sen sijaan vakuutti Game Informerille, että tapaukseen perehdytään, ja että ääninäyttelijöiden kommentit eivät edusta Capcomin kantaa.

Keskustelu

Samaan aikaan myös toinen pelin ääninäyttelijä on herättänyt oman kohunsa. Devil May Cry 5:n päähenkilöä Dantea esittävä Reuben Langdon on tuoreella peliarviovideolla esittänyt, että seksuaalista ahdistelua vastustava Me Too -liike, sekä rasistista syrjintää vastustava Black Live Matter -liike olisivat ”menneet liian pitkälle”.

Molemmilla liikkeillä on hyvät tarkoituksensa, mutta mukaan on päätynyt kiihkoilijoita jotka sitten mustamaalaavat liikkeitä ja vääristävät niitä.

Tottahan äijä puhuu, liian pitkälle ovat menneet ja @metoo liike on pelkkä miesten mustamaalamiseen tehty viritelmä. Mitä tulee tuohon toiseen liikkeeseen niin eiköhän väriin katsomatta elämä ole arvokasta,ei vain mustien.

Muropaketin uusimmat