UUSIMMAT

Diablon luojat tulittavat: “Blizzard on kiinnostunut vain rahasta.”

20.11.2019 16:20 | Muropaketin toimitus

Blizzard on muuttunut hyvin radikaalilla tavalla, paljastaa Diablo-kehittäjä.

Blizzard Entertainment on päätynyt outoon tilanteeseen, sillä juhlittuja pelejä aiemmin saataville tuonut julkaisija on saanut viime aikoina varsin kriittistä palautetta. Viime vuonna julkistettu mobiilipeli Diablo: Immortal on kärsinyt huonosta vastaanotosta.

Blizzard on antanut äskettäin pysyvän pelikiellon sellaisille taiwanilaisille pelaajille, jotka ovat julkisesti vaatineet, että Kiina myöntäisi itsenäisyyden Hong Kongille.

Diablo-klassikon kehittäneen Blizzard North -studion perustajat David Brevik, Erich Schaefer ja Max Schaefer ovat paljastaneet haastattelussa, miksi Blizzard on muuttunut niin radikaalisti.

Syynä on raha: aiemmin hyvistä julkaisuista kiinnostunut Blizzard on kasvanut niin suureksi imperiumiksi, että pelien sijaan sen pääpaino on siirtynyt osakkeenomistajien miellyttämiseen.

“Suurin syy muutokseen on se, että aiemmin emme puhuneet osakkeenomistajista, saatika Kiinan hallinnon vaatimuksista. Keskityimme siihen, mitä pelaajat meiltä haluavat. Tilanne ei ole enää sama, sillä Blizzard on nykyään valtava yhtiö”, kehittäjät toteavat.

Heidän mielestä Blizzard on todella vaikeassa asemassa, mitä poliittisiin kantoihin tulee. Jos se ei rankaise pelaajia poliittisista kommenteista, muuttuu Blizzard sananvapautta ajavaksi keskusteluareenaksi.

“Jotain piti tehdä, mutta ei ehkä niin, kuten Blizzard päätti toimia. Sen vuoksi se joutuikin pyytämään anteeksi.”

Asiasta kertoo PC Gamer.