UUSIMMAT

Dota 2:n alla toimiva modipeli on noussut hurjaan suosioon – Jo yli neljä miljoonaa pelaajaa

16.02.2019 10:52 Muropaketin toimitus

Dota 2 on jo pitkään tukenut yhteisön kehittämiä kustomoituja modipelejä, jotka voivat erota Dota 2:sta hyvinkin paljon. Eräs näistä on valtavaan suosioon noussut Dota Auto Chess.

Kiinalaisstudion kehittämässä Dota Auto Chessissä pelataan hieman shakkilautaa muistuttavalla pelilaudalla, jossa pelaajat valitsevat vuoroillaan eri Dota 2 -sankareita itselleen hieman korttipeliä muistuttavalla tavalla. Tavoitteena on luoda valituista sankareista tehokkaita kombinaatioita, joilla vihollisen voi päihittää.

Kerroimme Dota Auto Chessin suosiosta jo tammikuussa. Silloin pelillä oli 100 000 yhtäaikaista ja vajaat 700 000 uniikkia pelaajaa. Tällöin pelaajalukujen aitous herätti vielä kysymyksiä, mutta nyt vaikuttaa siltä, että kyse on oikeasti todella suositusta modista.

Nyt Dota Auto Chess on saavuttanut jo 300 000 yhtäaikaista ja yli neljä miljoonaa uniikkia pelaajaa. Monet modin ystävät ovatkin todenneet että Dota Auto Chess on se peli, mikä viime vuoden lopulla julkaistun Valven Artifactin olisi pitänyt olla. Sillä välin Artifactin päivittäiset pelaajat ovat vaipuneet entistäkin lähemmäs sukupuuttoa sillä nykyään pelillä on enää vain muutamia satoja yhtäaikaisia pelaajia.

Dota Auto Chessin suosio on näkynyt myös Dota 2:n pelaajamäärissä, jotka ovat nousseet reippaasti tämän vuoden puolella.