Dota 2:n kaksinkertainen maailmanmestari Jesse ”JerAx” Vainikka jättää joukkueensa ja lopettaa uransa ammattilaispelaajana

26.01.2020 18:45 | Muropaketin toimitus

Jesse ”JerAx” Vainikka on tiedottanut jättävänsä paikkansa OG:ssa ja lopettavansa ammattilaispelaajan uransa. 

Tiedotteessa JerAx kertoi pitkästi niistä syistä, jotka johtivat päätökseen lopettaa Dota 2:n peluu kokonaan. JerAxin mukaan hän on aina saanut iloa voittamisen sijaan Dota 2:n vaatimasta luovasta ajattelusta, mutta nykyään Dota 2 ei enää tuo pelaajalle iloa.

”Minulla ei ole enää halua tai intohimoa Dota 2:ta kohtaan, ja minun on vaikea asettua kilpailijan kenkiin. Minulle päätös uudesta suunnasta on hyvin selvä, enkä epäile sitä lainkaan”, JerAx totesi. ”Haluan kiittää kaikkia niitä Dota 2:n pelaajia, joiden kanssa olen tavannut, puhunut tai pelannut.”

Esportsearningsin mukaan JerAx tienasi urallaan noin 6,47 miljoonaa dollaria ja on siten Suomen kaikkien aikojen rahallisesti menestynein esports-pelaaja. Koko maailman tilastossa JerAx on toisena joukkuetoveri Johan ”N0tail” Sundsteinin takana. JerAxin uran suurimmiksi kohokohdiksi jäivät Dota 2:n maailmanmestaruudet vuosina 2018 ja 2019.

Muropaketin uusimmat