UUSIMMAT

Dota 2:n maailmanmestareiden voittaminen riitti tekoälyn kehittäjille – OpenAI:n jatkokehitys lopetetaan

20.04.2019 19:40 | Muropaketin toimitus

OpenAI-tekoälyn kehittäjät ovat kertoneet, etteivät he aio kehittää tekoälyä enää pidemmälle kilpailullisessa mielessä tai laajentaa sitä toimimaan koko Dota 2:n hahmovalikoiman kanssa.

Aiemmin kerroimme, kuinka OpenAI-tekoäly kaatoi varsin ylivoimaisesti Dota 2:n maailmanmestaruuden viime vuonna voittaneen OG:n, kun Dota 2:n sankarivalikoima rajoitettiin seitsemääntoista.

Sen jälkeen lähes kuka tahansa on voinut testata tekoälyn taitoja haastamalla tämän OpenAI-arenassa. Kirjoitushetkellä OpenAI on voittanut 99,4 prosenttia kaikista otteluista ja se on päihitetty vain noin 20 kertaa, kun taas tekoäly on peitonnut reilusti yli 3000 joukkuetta. Osassa otteluista ihmispelaajat ovat saattaneet lisäksi huijata katsomalla omaa otteluaan twitchin kautta ja saamalla näin epäreilua tietoa OpenAI:n liikkeistä.

OpenAI:n kehittäjät ovat kuitenkin kertoneet Redditissä järjestetyssä kyselysessiossa, ettei tekoälyä näillä näkymin kehitetä enää pidemmälle kilpailumielessä eikä sille opeteta koko Dota 2:n hahmovalikoimaa. Näin ollen maailma ei saa koskaan tietää, olisiko tietokone voinut päihittää maailman parhaat ihmispelajaat täysin tavallisessa Dota 2 -ottelussa.

Kehittäjien mukaan Dota 2:n maailmanmestareiden voittaminen rajoitetulla hahmovalikoimalla oli tarpeeksi iso merkki siitä, että tekoäly toimii, eikä sen kilpailullisesta jatkokehityksestä saataisi enää juurikaan lisää tutkimustietoa suhteessa sen vaatimaan työmäärään. Dota 2:ta käytetään kuitenkin jatkossakin tekoälyn tutkimukseen muissa muodoissa.