Dota 2:n maailmanmestaruuden voittanut joukkue sai porttikiellon tuleviin turnauksiin

16.05.2020 18:34 | Muropaketin toimitus

Dota 2:n maailmanmestaruusturnauksen voittanutta kiinalaista esports-organisaatio Newbeetä syytetään sopupelaamisesta. Sen vuoksi joukkue on saanut porttikiellon kaikkiin tuleviin kiinalaisen Dota-assosiaatio CDA:n sekä ImbaTV:n järjestämiin turnauksiin ja tapahtumiin.

VPEsportsin mukaan CDA sai 12. päivä marraskuuta haltuunsa todisteita siitä, että Newbee on syyllistynyt sopupeliin ja hyötynyt siitä, ilmeisesti vedonlyönnin avulla.

CDA ei ole täsmentänyt, mihin otteluun sopupeli liittyy, mutta kyse on todennäköisesti Newbeen ja Avengerlsin välisestä ottelusta, joka käytiin helmikuussa. Epäilyjä sopupelistä esitettiin jo silloin, kun Avengerls näytti häviävän otteluita tahallaan.

Newbee-organisaatio voitti vuonna 2014 Dota 2:n The International -turnauksen. Organisaation lisäksi ikuisen porttikiellon lisäksi saivat joukkueen nykyiset jäsenet, Xu “Moogy” Han, Yin “Aq” Rui, Wen “Wizard” Lipeng, Yan “Waixi” Chao ja Zeng “Faith” Hongda.

Valve ei ole vielä kommentoinut tapahtunutta, eli toistaiseksi pelikielto koskee ainoastaan CDA:n ja ImbaTV:n järjestämiä turnauksia ja tapahtumia. Newbee on itse kiistänyt väitteet sopupelistä.