Dynasty Warriors 9 ei arvioiden mukaan tuo uutta potkua pitkälle pelisarjalle

15.02.2018 10:45 | Muropaketin toimitus

Viikon alussa ilmestynyt toimintapeli Dynasty Warriors 9 on menestynyt arvosteluissa kehnosti.

Dynasty Warriors on pelikehittäjä Omega Forcen ja julkaisija Koei Tecmon lippulaivasarja, jonka pelejä on myyty parikymmentä miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Sarjan uusin peli Dynasty Warriors 9 ilmestyi toissapäivänä, 13. helmikuuta, ja se lupasi runsaasti uudistuksia hack and slash -toimintapelin kaavaan, muun muassa avoimen pelimaailman.

Uudelta Dynasty Warriorsilta odotettiinkin paljon, mutta ensimmäisten arvioiden perusteella peli ei oikein täyttänyt näitä odotuksia. Metacriticissä PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle julkaistun pelin keskiarvo on alustasta riippuen 63-69, ja pelaajien antamien arvosanojen keskiarvo on vielä alempi. Peli on myös jakanut mielipiteitä melko jyrkästi.

Kritiikkiä ovat herättäneet esimerkiksi pelin autio pelimaailma, ruudunpäivitysongelmat sekä ärsyttävä bugisuus. Kotimaassaan Japanissa IGN:n arvostelija summaa pelin näin: ”Koei Tecmon yritys muuttaa Dynasty Warriors -sarjaa dramaattisesti on johtanut keskinkertaiseen peliin.”

”Dynasty Warriors 9 tuntuu enemmän kokeilulta kuin yhdeltä, kokonaiselta kokemukselta”, kuvailee puolestaan Attack of the Fanboyn kriitikko. ”Välillä se tuntuu Dynasty Warriorsilta, välillä avoimen maailman roolipeliltä, välillä ei kummaltakaan ja toisinaan molemmilta. Mutta jos Omega Force oppii yrityksestään ja panostaa sarjan seuraavaan osaan, lopputulos voisi olla mahtava.”

Pelaajat ovat olleet kriitikoita tylympiä, ja käyttäjien keskiarvo pelille onkin alustasta riippuen vain 4,0-4,8.

”Hienosti pilasitte monien rakastaman pelisarjan”, tylyttää muuan pelaaja Metacriticissä. ”Kukaan ei pyytänyt avointa pelimaailmaa ja kukaan ei pyytänyt vuoden 2008 grafiikoita, mutta niihin te päädyitte.”

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä jyrkkiä. Esimerkiksi GameSpotin kriitikko on huomattavasti suopeampi arviossaan:

”Huolimatta ilmeisistä graafisista óngelmista ja hienovaraisten taistelukontrollien puutteesta, virtaviivaiset valikot, avoimen maailman tunnelma ja naurettavan hauska pelituntuma tekevät Dynasty Warriors 9:stä paitsi väistämättömän pelin faneille, myös kokeilemisen arvoisen pelkästään uteliaille.”

Alta näet Dynasty Warriors 9 -pelin trailerin.

Muropaketin uusimmat