E3: Dark Soulsia muistuttava Elden Ring on avoimen pelimaailman seikkailu

13.06.2019 09:40 | Muropaketin toimitus

Bandai Namco julkaisi E3-messuilla ensimmäisen trailerin Elden Ring -pelistä. Kyseessä on fantastiatoimintaroolipeli, jonka takaa löytyy mielenkiintoinen kaksikko: Dark Souls -peleistä tuttu Hidetaka Miyazaki ja Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martin.

E3-messuillla nähty traileri ei sisältänyt pelikuvaa, eikä se paljastanut juurikaan yksityiskohtia tulevasta seikkailusta. Nyt Miyazaki on kertonut IGN:n haastattelussa, että Elden Ring on avoimeen pelimaailmaan sijoittuva toimintaroolipeli. Sen pelimekaniikat ottavat Miyazakin mukaan vahvasti oppia menestyneistä Dark Souls -peleistä.

Elden Ringissä pelaajat pääsevät taistelun lisäksi myös nauttimaan kiinnostavasta avoimeen pelimaailmaan nojaavasta tarinasta ja seikkailusta. Pelihahmo on täysin pelaajan kustomoitavissa ja pelimaailman halki voi matkustaa vaikkapa hevon selässä. NPC:iden asuttamia kaupunkeja tai kyliä Elden Ringistä on turha etsiä, mutta pelimaailmassa tulee olemaan erilaisia raunioita.

Kokonaisuudessaan kyse onkin pelistä ”jonka vain FromSoftware pystyy luomaan”. Miyazakin ja FromSoftwaren tuntien pelin vaikeustaso lienee kohtalaisen korkea, vaikka tätä ei olekaan vielä vahvistettu virallisesti.