UUSIMMAT

E3-messuilta valtava tietovuoto: 2000 toimittajan osoitteet ja puhelinnumerot julkisuuteen

05.08.2019 13:35 | Muropaketin toimitus

Useiden pelialan toimittajien ja sisällöntuottajien yksityistiedot pääsivät vuotamaan E3-messujen järjestäjän omilta verkkosivuilta.

Viikonlopun aikana mediassa kerrottiin laajasta tietovuodosta, joka koskee kesäkuun alussa järjestettyjen E3-messujen osallistujia. Jopa 2000 pelitoimittajan ja sisällöntuottajan rekisteröitymistiedot tapahtumaan ovat tulleet julkisiksi Entertainment Software Associationin sivuilla.

ESA:n sivuilla oli jonkin aikaa vapaasti ladattavissa taulukko tapahtumaan ilmoittautuneista toimittajista, ja tämä lista sisälsi monien nimien ohessa myös kotiosoitteita ja yksityisiä puhelinnumeroita. Kotakun mukaan vuodosta kertoi ensimmäisenä journalisti Sophia Narwitz tuoreella YouTube-videollaan, mutta ennen videon julkaisua hän tiedotti asiasta ESA:lle sekä joillekin listalla olelleille toimittajille.

ESA on kommentoinut sulkeneensa sivuston ja latauslinkin heti saatuaan tiedon asiasta. E3-messuja järjestävä ESA vakuuttaa myös, että se on ryhtynyt toimiin estääkseen vastaavien vuotojen tapahtumisen tulevaisuudessa.

Varsinaista syytä vuodolle ei ole kerrottu.